Klachten villa-bewoners bij NTC genegeerd

artist impression Sportpark De Kegel en NTCDe klachten van de bewoners van zeven zogenoemde Stadsvilla’s bij tennispark De Kegel, waar het nationaal tenniscentrum (inclusief hoofdkantoor van de tennisbond) komen, zijn door de gemeente terzijde geschoven. De villa’s aan de Bovenkerkerweg, waarbij voor gezamenlijk gebruik een zwembad ligt, is een afgesloten eenheid, een zogenoemde gated community.

B&W geven wel toe dat de privacy iets minder wordt, waarover de bezwaarden hadden geklaagd, maar denken dat het geen onoverkomelijk probleem gaat bomen. Bij het tenniscentrum komen onder meer appartementen. Het is geen stedenbouwkundig dogma dat die bij villa’s niet worden gerealiseerd, zegt de gemeente. “De projectie van appartementengebouwen tegenover de gated community wordt allereerst opgemerkt dat het geen stedenbouwkundig dogma is dat in een woonomgeving waarin grondgebonden woningen voorkomen, er geen hogere woonbebouwing zou kunnen worden gerealiseerd.” De plannen veranderen door de hang naar privacy niet.

 

Lees ook:Klacht over NTC: ‘Netjes krijgt Carte Blanche’
Lees ook:Verzet in gemeenteraad tegen Amsteleiland voor miljardairs
Lees ook:Gemeente houdt regie bij ombouw KPMG
Lees ook:Buurt maakt twee kunstwerken in Bankras-Kostverloren
Lees ook:Bieb geeft aandacht aan Privacy en veiligheid

Eén reactie op “Klachten villa-bewoners bij NTC genegeerd

  1. Frank

    Tja, er is nu eenmaal behoefte aan veel woningen. Het onvermijdelijke gevolg is, dan men steeds meer zal moeten inschikken. Dat geldt voor iedereen In onze gemeente zijn daar genoeg voorbeelden van te vinden.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.