Buurt maakt twee kunstwerken in Bankras-Kostverloren

Bewoners van Bankras-Kostverloren kunnen het komende halfjaar hun hart ophalen aan kunst. Deze maand gaan namelijk twee kunstprojecten van start in de wijk. Zoals voorheen in diverse andere wijken worden het zogenoemde community art projecten gerealiseerd. Daarbij werkt een groep mensen, in dit geval bestaande uit wijkbewoners, onder leiding van één of meer kunstenaars aan een kunstwerk dat na voltooiing een plaats krijgt in de wijk. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Sinds 2008 vinden deze projecten plaats in Amstelveen. De resultaten zijn te vinden in onder meer Keizer Karelpark, Randwijck en het Stadshart. De wijkbewoners hebben inmiddels een uitnodiging ontvangen om de beide informatieavonden over de projecten in het wijkcentrum Alleman te bezoeken.

Op 3 september was er een informatieavond met kunstenaressen Nicole van Buuren en Ria Sol. Het kunstwerk dat die onder hun hoede nemen komt langs de Oranjebaan. De werkavonden zijn inmiddels van start gegaan. Maandag (9 september) was er een  informatieavond met Stephanie Rhode en Jeltje van Houten. In overleg met de gemeente is besloten dat een andere locatie voor het te maken kunstwerk wordt gekozen dan eerder aangekondigd. Daarover wordt samen met buurtbewoners beslist. De oorspronkelijke plaats was het water naast de Titus Brandsmakerk, maar daarop kwam nogal wat kritiek. Het staat de wijkbewoners vrij te kiezen aan één of aan beide projecten deel te nemen. Het community art-project is mogelijk gemaakt door de gemeente, Eigen Haard, Wijkplatform Bankras-Kostverloren en stichting Cardanus. Zie ook:  www.communityartamstelland.nl of www.2vankunst.nl.

 

 

Lees ook:Wijkkunstproject van start in Bankras
Lees ook:Buurtkunstwerk in Westwijk wordt onthuld
Lees ook:Burgemeester komt naar Bankras
Lees ook:Bijeenkomst bewoners Bankras/Kostverloren
Lees ook:Bijeenkomst wijkplatform Bankras / Kostverloren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.