Gedwongen ontslagen bij Cardanus

Bij Cardanus vallen voor het eerst gedwongen ontslagen. Dat is volgens een teleurgestelde directie het gevolg van de beslissing van Burgemeester en Wethouders, ondanks felle protesten, toch met onmiddellijke ingang de subsidie stop te zetten voor het ambulante jeugdwerk. Dat besluit heeft tot grote teleurstelling bij de directie bij de welzijnsstichting geleid. Het betekent dat versneld van een aantal medewerkers afscheid moet worden genomen, zegt directeur Wim Bouman. Voorbereidende stappen daarvoor waren trouwens inde laatste weken al genomen. Aan de Ondernemingsraad (OR) werd advies gevraagd en die heeft de ontslagaanvragen positief beoordeeld. De gemeente neemt het jongerenwerk zelf ter hand, wat zij anders toch per 1 januari zou hebben gedaan. Dat het eerder gebeurt, komt doordat het college vindt dat Cardanus niet kan garanderen de diensten te leveren die zijn afgesproken.Het is de eerste keer in de geschiedenis van Cardanus dat er gedwongen ontslagen vallen om bedrijfseconomische redenen. Volgens de directie gaat het niet alleen om jongerenwerkers, want ook ondersteunende diensten worden ingekrompen. Cardanus wijst er op dat B&W de opening hebben geboden in gesprek te gaan over al aangegane verplichtingen. Ook heeft het college laten weten de rest van het welzijnswerk – dus uitgezonderd jongerenwerk – vooralsnog bij Cardanus te laten. Dat biedt volgens de directie aanknopingspunten voor Cardanus om het welzijnswerk in Amstelveen te blijven uitvoeren. ‘Medewerkers, Management Team en directie zullen er alles aan doen en niets nalaten om de overige dienstverlening van Cardanus voortgang te laten vinden,’ staat in een directieverklaring.

Lees ook:Cardanus laat claim bij gemeente vallen
Lees ook:PvdA verbijsterd over breuk met Cardanus
Lees ook:SP achter actie medewerkers Cardanus, D66 wil duidelijkheid
Lees ook:GroenLinks: ‘Willen B&W Cardanus neersabelen?’
Lees ook:Gemeente trekt toch direct stekker uit jongerenwerk Cardanus

8 reacties op “Gedwongen ontslagen bij Cardanus

  1. Conchita Willems

    Kijk even op de website van mijn actieve 61-jarige broer en straathoekwerker Frank de Koster, die zijn levenslang werkt met jongeren tot en met heden. Ik ga met hem wel eens mee in de straathoekbus in Friesland. Hij is trouwens de initiator van de jongerenbus in Nederland en heeft indertijd hier nog een prijs voor gekregen.

    http://www.frankdekoster.nl/

    Zelf was ik vroeger een actieve jongere van De Bajes en Zodiac (was best een groot jeugdcentrum met prachtige evenementen op de Van Heuven Goedhartlaan), ben jarenlang vrijwilliger geweest bij jongeren en sta vanaf 1974 tot aan heden nog steeds voor de klas bij jongeren in Amsterdam op het MBO.

    Experimenteren naar talent toe is de mooiste omslag voor een jongere!

    Jongerenbeleid, jongerenwerkers en jongeren Amstelveen: hou het leuk en positief :)

    Conchita Willems

      /   Beantwoorden  / 
  2. peter

    En hoeveel subsidie geld (belasting betaler geld) ging daarin?
    En wat heeft friesland met amstelveen te maken? En er zijn genoeg straathoekmedewerkers (v/m) die genoeg zwart verdienen op de straathoek.
    “Zelf was ik vroeger een actieve jongere van De Bajes en Zodiac “,
    aan de bar zuipen?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Elske

      Man, in die tijd liep jij nog naar duitse meisjes op het naaktstrand in Zandvoort te loeren! Nav jou hebben Koot en Bie nog de vieze man gemaakt. Je kwam hoogstens in Zodiac om bij de plaatselijke huisdealer je portie “stuff” te kopen.

        /   Beantwoorden  / 
      1. joop

        lekker onderbouwd zeg……….not

          /   Beantwoorden  / 
  3. Laros

    En wat beteken jij voor de maatschappij?

      /   Beantwoorden  / 
  4. Hans

    Jammer dat er hier zo met modder naar elkaar wordt gegooid.
    Ik ben als Zaankanter wel eens naar Zodiac geweest (1973-1974 met overigens leuke herinneringen), omdat de gemeente Zaanstad in die tijd het jongerenwerk (oa. Kabelgat, Provadya) de nek om draaide.
    Triest om te zien dat het nu ook in Amstelveen zover is. Dit soort centra voorzien gewoon in een behoefte. Men heeft de jeugd dus liever over de straat ?

      /   Beantwoorden  / 
    1. joop

      Het korte termijn denken, niet verder kijken dan je eigen leven lang is. Eigenbelang pvv, vvd denken in geld niet in toekomst.Wat betekend de maatschappij voor mij ? vragen de jonkies, helemaal niets denken ze dan…………

        /   Beantwoorden  / 
  5. Elske

    Vele jongeren zijn tegenwoordig veel te verwend, ze weten niet wat ze allemaal weggeven aan sociale voorzieningen en rechten. Nu kunnen ze nog alles, maar zullen zij nooit in de toekomst eens pech hebben. Wat dat betreft zie je wel dat het niveau van een vak als geschiedenis ontzettend gekelderd is.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.