PvdA verbijsterd over breuk met Cardanus

Jeroen Brandes

De PvdA in de gemeenteraad wil de garantie van B&W dat het welzijnswerk in Amstelveen naar behoren wordt voortgezet en dat de ongeveer zevenhonderd aan Cardanus verbonden werknemers en vrijwilligers daarover snel duidelijkheid krijgen. De fractie heeft schrifteloijke vragen gesteld aan het college, dat wil breken met Cardanus. PvdA-Raadslid Brandes zegt zich daarover te verbazen. In een gesprek op 6 september heeft wethouder Koops de directie van de welzijnsorganisatie laten weten welke koers het college wil inslaan. In een brief is dat inmiddels bevestigd. Maar volgens Brandes hebben B&W er helemaal niet over nagedacht wat er nu verder met het welzijnswerk moet gaan gebeuren. “Wat betekent het voor het welzijnswerk in Amstelveen dat de stekker er bij Cardanus uit wordt getrokken?’ vraagt Brandes zich af. Hij wil voor inwoners de garantie dat welzijnswerk blijft bestaan “zoals dat nu is georganiseerd is.” Maar juist met die huidige organisatie, via Cardanus, hebben B&W grote moeite.  Het is een van de redenen waarom zij van de instelling af willen.

Brandes m maakt zich zorgen over de werknemers en wil weten of voor hen een alternatief plan bestaat.  “In deze tijd van werkloosheid mag je op dat punt toch iets verwachten van het college,” vindt hij. Brandes vraagt ook of B&W wel hebben nagedacht over de ongeveer vijfhonderd vrijwilligers die zich via Cardanus inzetten. “Laten we dit netwerk en deze kennis verloren gaan? Het college streeft naar meer marktwerking, flexibiliteit en keuzevrijheid bij maatschappelijke instellingen en de te leveren producten, maar doet dat door eerst de bestaande structuur verloren te laten gaan, en afscheid te nemen van 700 hardwerkende betrokken mensen. En toekomstplannen en alternatieven hebben we nog niet gehoord.”

Lees ook:PvdA maakt zich grote zorgen over welzijnswerk
Lees ook:D66: ‘Medewerkers Cardanus niet dupe laten worden van mismanagement’
Lees ook:SP achter actie medewerkers Cardanus, D66 wil duidelijkheid
Lees ook:PvdA: ‘Partijpolitiek SP over rug Cardanus-mensen’
Lees ook:Gedwongen ontslagen bij Cardanus

8 reacties op “PvdA verbijsterd over breuk met Cardanus

  1. piet

    Het nieuwe welzijnsbeleid van de gemeente is dat iedereen moet gaan golfen bij Loogman. Zelfs oud-wethouder Pols van de PvdA laat zich daar graag voor uitnodigen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Jan Demming

    Daarom heeft hij zich destijds natuurlijk sterk gemaakt voor de aanleg van die golfbaan.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Taz

    Damn, het college ontslaat alle Cardanus werknemers… mevr. Koops/CU wat doet u nu?

    Enne, hoe nu verder…

      /   Beantwoorden  / 
  4. rmc

    Sinds wanneer is het college de werkgever van de Cardanusmedewerkers?

      /   Beantwoorden  / 
  5. Annemarie

    De raad slaat wel heel erg door…… Heeft mevr. Koops niet beter te doen dan Cardanus afbranden? Vanaf 2013 200 extra ww-uitkeringen kosten veel meer, maar er staat geen welzijnswerk tegenover. Verlies voor geheel Amstelveen. Maar weer gauw verkiezingen?

      /   Beantwoorden  / 
  6. Taz

    @rms: suffie, de gemeente staakt alle subsidies…wat denk je dat Cardanus dan doet…zelf gelden vinden om haar werknemers te betalen…neen, ontslaan…

    Wel zo jhammer dat men in Amstelveen berust in dit feit…SP,GL,D66 waar zijn jullie?

      /   Beantwoorden  / 
    1. x

      uh,uh, hu, watte, sorry, we sliepen effe.

        /   Beantwoorden  / 
      1. y

        Hee Ouwe Zuiplap ben je ook weer wakker!

          /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.