GroenLinks: Pak verzakte fietspaden aan

 

Martin Kortekaas

B&W moeten nu eindelijk de verzakte fietspaden, met uitstekende tegels enzovoort, eens gaan aanpakken. Dat vindt GroenLinks in de gemeenteraad. De fractie gaat er woensdagavond in de raadsvergadering vragen over stellen. Zij heeft geconstateerd dat op meerdere plekken in Amstelveen de fietspaden van slechte kwaliteit zijn.

Volgens raadslid Martin Kortekaas kreeg de gemeente de laatste tijd veel meldingen over verzakte fietspaden of loszittende tegels. B&W zeggen dat het droge weer er de oorzaak van is en hebben bordjes bij de gewraakte plaatsen neergezet.

Maar dat is onvoldoende, vindt Kortekaas. “Goed dat de gemeente heeft toegezegd naar een oplossing te zoeken, maar daarmee is het probleem van de gevaarlijke situaties nog niet weg. Daar moet snel iets aan gebeuren, want iedereen moet veilig kunnen fietsen. Ik wil weten wanneer alle knelpunten zijn opgelost en ben benieuwd of dit een structureel onderhoudsprobleem is waar de gemeente meer geld voor vrij zou moeten maken.”

Lees ook:GroenLinks wil meer werk voor ZZP’ers scheppen
Lees ook:GroenLinks: Geen dure flats in KPMG-gebouw
Lees ook:GroenLinks: ‘Wachttijden lopen op’
Lees ook:Praten met GroenLinks
Lees ook:GroenLinks fracties in regio willen het groen houden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.