Praten met GroenLinks

Martin Kortekaas. Foto: Groen
Links.

GroenLinks in de gemeenteraad wil wel eens weten wat ingezetenen van Amstelveen denken. Om met hen in gesprek te komen, zijn de leden van de fractie elke eerste donderdag van de maand in het café van P60, het popcentrum aan het Stadsplein, te vinden tussen 19.00 en 21.00 uur.

Burgers kunnen er terecht met vragen over en suggesties voor de lokale politiek in het algemeen en die van GroenLinks in het bijzonder. Men kan er bijvoorbeeld horen wie er nou eigenlijk als vertegenwoordigers van de bevolking in de gemeenteraad zitten.

De fractie van GroenLinks, aangevoerd door Martin Kortekaas, zegt benieuwd te zijn naar ideeën van burgers en graag met hen te willen praten. Informatie: [email protected]

 

Lees ook:GroenLinks wil contact met kiezers in P60
Lees ook:GroenLinks: ‘Wachttijden lopen op’
Lees ook:GroenLinks wil meer werk voor ZZP’ers scheppen
Lees ook:Gert Jan Slump in fractie GroenLinks
Lees ook:GroenLinks boos over niet meedoen in B&W

6 reacties op “Praten met GroenLinks

 1. W.A.Bomgaars

  De eerste zin alleen al is een beetje vreemd en suggereert dat je er inderdaad geen flauw idee van hebt van wat er leeft onder de kiezers die je vertegenwoordigt. Als voorzitter van o.a. het Wijkplatform neem ik de uitnodiging graag aan onder voorwaarde dat Groen Links ook aanwezig zal zijn op onze bijeenkomst op 07-12 as om 19.30 uur in De Meent. Onderwerpen o.a. ontmanteling OV in onze wijk, onkruid bestrijding met warm zwemwater, uitbreiding Schiphol, bouwen in Bovenkerker polder, consequenties nieuw vuilophaal systeem, zwerfvuil, enz enz. Kan gezellig worden …

    /   Beantwoorden  / 
 2. Luis in de pels

  Mensen die geen idee hebben wat er leeft in de harten en geesten van de inwoners van Amstelveen, horen niet in de gemeenteraad.

  Een openbaar forum voor publiek debat (zoals dit, maar dan wel op een fatsoenlijke manier gemodereerd) is een prima middel om de lokale democratie wat meer te laten leven. Raadsleden, bestuurders en bewoners kunnen daar met elkaar in gesprek gaan over dingen die hen bezig houden.

  Men lijkt die rechtstreekse confrontatie echter te mijden, uit angst om te worden afgebrand. Democratie is echter niet voor bange mensen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank

   Mee eens, alleen wat betekent fatsoenlijk gemodereerd in dit geval?

     /   Beantwoorden  / 
  2. Luis in de pels

   1. Gebruiksvoorwaarden handhaven ter bescherming van de deelnemers.
   2. Geen mensen zonder geldige reden (laten) uitsluiten van deelname.

     /   Beantwoorden  / 
 3. Heikneuter

  Waarom gaat GL pas een klein half jaar voor de verkiezingen praten met de mensen?

    /   Beantwoorden  / 
 4. F. Wijlens

  Ik heb ooit eens geprobeerd te praten met dhr. Kortekaas van GroenLinks, het ging mij om de woningmarkt en kwam met een aantal van de meest basale argumenten, vervolgens ging hij er niet inhoudelijk op in en noemde het pesten, tegelijkertijd zitten de plannen gewoon slecht in elkaar en dan constateer ik dat ik onbeleefd ben bejegend en dat die plannen een recept zijn voor het erger maken van de situatie van de woningmarkt. Verder lopen erbij die partij een hoop mensen zijn die al hun hele leven kokketeren met lieden als Stalin, Mao, Pol Pot en groeperingen als de RAF, de IRA, de ETA en Hamas, dit alles tezamen betekent dat ik gewoon niks met die partij te maken wil hebben.

  Men zou ermee kunnen beginnen plannen te maken die goed in elkaar zitten en ongure sujetten te dumpen.

  Verder ben ik dol op positiviteit en constructiviteit maar als ik goed naar de situatie kijk en men alleen maar doet alsof, dan kan ik er echt helemaal niks mee.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.