GroenLinks: Geen dure flats in KPMG-gebouw

Martin Kortekaas

Martin Kortekaas

In het leegstaande voormalige kantoorgebouw van KPMG mogen geen 400 appartementen voor alleen de rijken komen. Dat vindt GroenLinks. De fractie in de gemeenteraad zegt geschrokken te zijn van een bericht in Het Parool (11 januari) dat het pand een zogenoemde ‘gated community’ wordt. Dat draagt volgens GroenLinks niet bij aan de oplossing van het lokale woonprobleem. De fractie vindt dat het gebouw bijvoorbeeld voor starters op de woningmarkt en mensen met een klei inkomen beschikbaar moet komen.

Dat is iets anders de afgeschermde (huur) woonvorm waaraan nu blijkens Het Parool wordt gedacht.

GroenLinks-raadslid Martin Kortekaas: “Het is nog steeds ontzettend moeilijk voor studenten en starters hier een woning te vinden, laat staan voor mensen met weinig geld. Een afgesloten gemeenschap voor de allerrijksten is echt niet wat we nu nodig hebben. Dat is aan alle kanten een verkeerd signaal.”

De gemeenteraad moet nog instemmen met een bestemmingsplanwijziging. Voor GroenLinks hangt de steun af van de vraag of de plannen echt iets gaan oplossen voor Amstelveen, maar daar lijkt het nu niet op. Kortekaas: “Het college van B&W moet niet alleen de ‘geslaagde’ mensen met een dikke portemonnee bedienen. Daar begint het wel op te lijken. Toen het vorig jaar ging over het bijbouwen van goedkope huurwoningen werd dat een bodemloze put genoemd. Mensen moeten volgens het college vooral een woning kopen, terwijl dat voor veel mensen niet te doen is. En nu dit? Dat zijn volgens ons echt verkeerde uitgangspunten”

B&W zetten in op doorstroming, zodat mensen van goedkopere huurwoningen doorstromen naar duurdere huur en koop. Volgens GroenLinks is het dan essentieel dat er middeldure huurwoningen bijgebouwd worden zodat mensen die overgang kunnen maken. “We moeten op zijn minst kijken naar een aanpassing waarin je de geplande huurwoningen in het KPMG-gebouw goedkoper maakt. Misschien moeten ze dan ook anders vormgegeven worden. Het zou in ieder geval verspilling zijn als Amstelveen veel geld en moeite in een project steekt waar de stad niks mee opschiet,” zegt Kortekaas.

 

Lees ook:GroenLinks: zorg over gebrek goedkope woningen
Lees ook:GroenLinks: ‘Wachttijden lopen op’
Lees ook:GroenLinks: afspraken met Eigen Haard gemiste kans
Lees ook:CDA wil huurwoningen á € 850 in Scheg
Lees ook:GroenLinks: Pak verzakte fietspaden aan

Eén reactie op “GroenLinks: Geen dure flats in KPMG-gebouw

  1. Rotary-vriendje

    Minder draagkrachtigen zijn in Amstelveen nou eenmaal tweederangs burgers. Telkens moet er weer bevochten worden dat ook zij gefaciliteerd moeten worden. Iedere keer kost het weer energie om de ‘gegoede’ Amstelvener ervan te laten doordringen dat dit niet alleen hun Amstelveen is. Steeds opnieuw je plek moeten bevechten in deze stad. Wat een tragiek voor die gegoede Amstelvener om iedere keer eraan herinnerd te moeten worden dat hun wereldbeeld niet die van allen is.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.