Trio Leo Bouwmeester in Villa Randwijck

Onder de noemer ‘Jazz in de Buurt’ speelt vrijdag 12 mei (20.00 uur) in Villa Randwijck aan de Bourgondischelaan 3 het Leo Bouwmeester Trio.

Leo Bouwmeester is pianist en zeer gewaardeerd in de Nederlandse jazz-scene.

Zijn eerste noten speelde hij evenwel op de klarinet. Na zijn eerste pianolessen bleek al snel dat hij daarin dan ook zijn passie vond en een studie aan het conservatorium van Amsterdam was het natuurlijke gevolg. In snelle opeenvolging was hij betrokken in diverse muzikale scenes die hem vervolgens brachten naar de internationale podia van zowel Europa, India en China.leo

Huidige projecten: ‘Diggin’ The Duke’ – muziek van Duke Ellington met Deborah J. Carter Quartet, ‘Vive Piaf’ – voorstelling door Nadja Filzer met muziek van Edith Piaf, productie van ‘De Zoete Oorlog’ van Jacques Brel met Jeroen Willems.

Met acteur Frans van Deursen raakte hij geïnspireerd door de gedichten van Leo Vroman. Het muzikale resultaat: ‘De Vogel in mijn Borst’. Een poëtisch muzikaal project gebaseerd op zijn teksten, waarvoor verschillende bekende componisten en artiesten muziek hebben geschreven. In februari en maart 2017 was deze productie in de theaters te zien.

 

Zijn breed muzikaal vermogen maakt hem naast een uitstekend begeleider ook een bandleider van formaat en dat is te merken in zijn eigen formaties die, wat hem betreft, zo intiem mogelijk zijn. Er is dan ook in dit trio veel muzikale ruimte voor de individuele bandleden.

Het trio waarmee hij al een flink aantal jaren optreedt, bestaat uit de contrabassist Sanne van Delft, bekend van o.a. De Wereld Band, en drummer en ook zanger Nout Ingen Housz. Zijn formatie kan men een ‘Klassiek Jazztrio’ noemen met eigentijdse jazzbewerkingen van Jazz Standards tot de muziek van Bill Evans en Hermeto Pascoal. Maar het is ook doorspekt van eigen composities die leiden tot spannende improvisaties.

 

 

Lees ook:Trio Leo Bouwmeester start ‘Jazz in de Buurt’
Lees ook:Deborah Carter in De Bolder
Lees ook:Jazz met Robert Rook Trio in Villa Randwijck
Lees ook:Vive Piaf bij Villa Randwijck
Lees ook:Berend van den Berg Trio in De Meent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.