Deborah Carter in De Bolder

Deborah Carter

Deborah Carter

Deborah Carter treedt vrijdag 1 april (20.00 uur) op in De Bolder (Groenhof) in het kader van ‘Jazz in de Buurt’, georganiseerd door stichting Tpodium. Zijn groeide op in Hawai en Okinawa als een tropische eilandbewoonster, die met haar talent uiteindelijk haar vleugels uitsloeg over diverse Continenten. Carter trad op met grote orkesten zoals het Berlin jazzorkest, Frankfurt Radio Symphony, Metropole Orkest, Sedavi Latin Jazz Band en laatstelijk in de in Nederland zo succesvolle jazzshow ‘New York Round Midnight’.

Sinds haar huwelijk met de Nederlandse bassist Mark Zandveld heeft zij haar domicilie verruild voor Nederland en van daaruit bereist ze de hele wereld.

Zij is in vele musicals en shows de vocale ster en swinging lady en op het gebied van jazz kennis een fenomeen.

Carter houdt van de songs uit bekende jazzstandards en shows; niet verbazingwekkend dat ze daarvoor in vele producties wordt gevraagd.

Haar website: www.deborahjcarter.com. Met haar man vormt ze haar eigen kwartet, bestaande uit: Mark Zantveld op contrabas, Leo Bouwmeester op piano en Gunnar Graafmans – drums & percussie. Haar nieuwste show is genoemd ‘Digging The Duke’, waarin ze op eigen wijze diverse songs van Duke Ellington, gearrangeerd door o.a. Leo Bouwmeester en Mark Zantveld. Ook teksten hebben soms een eigen interpretatie.

Leo Bouwmeester is een alom bekende pianist, die vele nationale vedettes heeft begeleid. Zijn muzikaal vermogen maakt hem naast begeleider ook bandleider. Naast drummer en percussionist is Gunnar Graafmans ook vibrafonist. Hij heeft zich ontwikkeld tot een veelzijdig, humoristisch en veelgevraagd all round musicus. Mark Zandveld is behalve bassist en echtgenoot ook een veelzijdig componist/arrangeur.

 

 

Lees ook:Trio Leo Bouwmeester start ‘Jazz in de Buurt’
Lees ook:Trio Leo Bouwmeester in Villa Randwijck
Lees ook:Kwartet Ben vd Dungen (sax) in De Meent
Lees ook:Kwartet Joris Teepe in De Bolder
Lees ook:The Feen Brothers in De Bolder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.