Latin Quarter in P60

Logo P60Met de nummers Radio Africa, Nonzamo, New Millionaires en America for Beginners veroverde de Britse popformatie Latin Quarter in de jaren ‘80 de top 20 van diverse Europese hitlijsten. Op woensdag 21 september (20.30 uur) staat de band met support act Wrldbeat in P60 aan het Stadsplein.

Latin Quarter combineert scherpzinnige, politiek en maatschappelijk geëngageerde teksten met toegankelijke melodieën, vaak reggae, ska of pop. Tot 1996 boekte de band veel succes. Nummers als Radio Africa, Nonzamo en New Millionaires werden regelrechte radio-hits. Na 1997 verliep het succes wat en viel de band uiteen. Zanger / schrijver / componist Steve Skaith opereerde een aantal jaren vanuit Mexico en bracht in deze periode vier soloalbums uit. Terug in Engeland vonden de vrienden van weleer elkaar en inmiddels is de hereniging van Latin Quarter een feit.

De teksten van Latin Quarter zijn verpakt in een mix van reggae, ska en pop. Deze maand verschijnt het negende album: The Imagination of Thieves. Support act in P60 is Wrldbeat. Die band mixed reggae met funk, latin en hiphop tot een multiculturele muzikale smeltkroes. Met muzikanten uit Suriname, Engeland, België en Nederland vermengt de groep routiniers en talenten Caribische ritmes met Amerikaanse funk, rap en Europese pop.

 

Lees ook:Lokaal talent in P60
Lees ook:Reggae met Iba MaHr in P60
Lees ook:Fantan Mojah komt naar P60
Lees ook:Zangeres Francisca Burgos & band in Anna
Lees ook:Dany Lademacher in P60

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.