Reggae met Iba MaHr in P60

downloadEen reggae happening met Iba MaHr staat voor vrijdag 24 maart (20.30 uur) op de agenda van P60. Samen met tijdgenoten Kabaka Pyramid, Chronixx, Protoje en Jesse Royal brengt Iba Mahr de reggae wereldwijd naar de mainstream. Hij onderscheidt zich door zijn prachtige stem en zijn ‘soulvolle’ teksten. Met zijn moderne roots reggae en lovers rock boort hij het totale reggaespectrum aan.

In 2015 kwam zijn debuutalbum ‘Diamond Sox’ uit, een 15 nummers tellend album waarop hij samenwerkt met onder andere Tarrus Riley, Dean Fraser, Capleton en Jah9. Het album heeft op nummer 9 gestaan van het Amerikaanse Billboard.

Voor de titeltrack ‘Diamond Sox’ ontving hij samen met Notis de prestigieuze JaRIA Honour Award in de categorie ‘Song Of The Year’. Onder de genomineerden bevonden zich o.a. Tarrus Riley en Kabaka Pyramid & Chronixx.

Als medeorganisator van het beroemde Sound Di Alarm festival in Jamaica heeft hij het beste voor met zowel de lokale gemeenschap als reggae in het algemeen. Begin deze maand heeft Iba MaHr zijn nieuwe single ‘Change’ uitgebracht. Hierin komen zijn concious lyrics goed naar voren en probeert hij echt een beweging creëren om zo de (reggae)gemeenschap te inspireren.

Support 

Als support komt de jonge Amsterdamse/Almeerse reggaeformatie The Dubbeez. Dit septet bewijst dat goede reggae tijdloos is. De band weet moeiteloos klassieke rootsreggae en dubreggae een overtuigende reboot naar het jaar 2017 te geven. The Dubbeez kwam op de radar als winnaar van Battle of the Bands tijdens de Amsterdamse Uitmarkt. Daarnaast won hij in 2016 het ‘World Reggae Contest’ in Praag, wat betekent dat de band zijn debuutplaat op mag nemen op Jamaica. Onder leiding van legendarische producers Sam Clayton & Stephen Stewart gaat de band aan de slag in de bakermat van de reggae.

 

 

 

Lees ook:Iba Mahr met reggae in P60
Lees ook:Latin Quarter in P60
Lees ook:Noiserock met Today Is The Day
Lees ook:Royal Thunder in P60
Lees ook:‘Reggaetoppers’ in P60

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.