Noiserock met Today Is The Day

08-10 Today Is The DayAl 20 jaar speelt experimentele noiserock act Today Is The Day op grote podia over de hele wereld. Op zondag 8 oktober (19.00 uur) komt het trio samen met Fashion Week in P60.

Today Is The Day bracht in 1997 het album ‘Temple of the Morning Star’ uit, waarbij velen dachten dat dit het eerste album was. Het trio uit Nashville, Tennessee maakte redelijk onopgemerkt het debuut met ‘Supernova’, maar na de release van het uitstekend ontvangen ‘Temple of the Morning Star’ was de doorbraak definitief.

Tours met onder meer Motörhead, The Melvins, Converge, Napalm Death, Neurosis en Eyehategod volgden. Begin dit jaar kwam de band met digital-only album ‘Silver Anniversary’, waarop er wordt teruggegrepen op de 9 verschillende albums die de band tot nog toe produceerde. Afgelopen maart kwam vervolgens de 20-jarig jubileum editie van ‘Temple of the Morning Star’ uit. Alsof de tijd zich onherroepelijk herhaalt, brengt de band volgende week op 22 september ook nog de re-issue van ‘In the Eyes of God’ uit.

 Support

Support van de avond wordt verzorgd door het eveneens Amerikaanse Fashion Week. De band werd reeds in ’87 gevormd door frontman Joshua Lozano en bassist Carl Eklof in Brooklyn, New York. Het onverwachte succes van ‘Smells Like Old Spice’, afkomstig van tweede album ‘Fuhgeddaboudit’, maakte van Fashion Week een ‘flagship band’ in de Amerikaanse noiserock scène en Lozano werd en passant benoemd tot ‘the voice of Generation-X’. Dit voorjaar kwam de band met ‘So Last Season’, een compilatie van uniek en niet eerder uitgebracht materiaal, met o.a. een cover van Helmet’s ‘I Know’.

 

Lees ook:Duitse trio Rotersand komt naar P60
Lees ook:Drie bands in P60
Lees ook:Jazz met Anne Chris in Villa Randwijck
Lees ook:Royal Thunder in P60
Lees ook:Reggae met Iba MaHr in P60

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.