Spartan 2 januari in P60

Logo P60Spartan, Shade of Hatred en Nox Aeterna luiden in P60 io zaterdag 2 januari (20.30 uur) het nieuwe jaar in. Spartan – opgericht in 2007 – heeft een show met special guest Micky Huijsmans van End Of The Dream.

De band wordt beïnvloed door verschillende stijlen metal en laat krachtige, beukende maar toch ook melodieuze klanken horen. De formatie is geïnspireerd door Griekse mythologie en de nummers omvatten heldhaftige veldslagen, helden, goden en halfgoden en zijn rijk aan symfonieën uit vervlogen tijden. De muziek wordt gekenmerkt door de krachtige vocalen, waarin het vertellen van epische verhalen een grote rol speelt.

Shade of Hatred is een melodische deathmetal band uit De Bilt, bestaande uit vocalist Rik, gitaristen Florian en Bas, Sonia op bass en drummer Yannick. Met een passie voor melodie in combinatie met bruut geweld, leveren deze vijf jonge maar ervaren muzikanten sterke en meeslepende nummers, aangevuld met tekstuele thema’s, variërend van oude en vergeten mythologische verhalen tot duistere reflecties op de moderne samenleving.

Melodische deathmetal band Nox Aeterna werd in 2002 opgericht. De afgelopen jaren bouwde de Zuid-Hollandse band een omvangrijk eigen repertoire op, dat zich laat kenmerken door een stevige sound. Geïnspireerd door onder andere Scandinavische metal brengt dit vijftal een eigen geluid. In maart lanceerde de band in eigen beheer ‘The Desperation Deal’. Het album vertelt het verhaal van Einarr, zijn broer Jorgund en de demonische Ranaah, verdeeld over 4 hoofdstukken van totaal 15 nummers. Voor, tussen en na de bands: DJ MorticiaN.

 

 

Lees ook:April: metal maand in P60
Lees ook:Drie lokale bands in P60
Lees ook:CD release Sinister in P60
Lees ook:Funeral Whore in P60
Lees ook:‘Hardste’ metal bands in P60

Eén reactie op “Spartan 2 januari in P60

  1. Leen

    Subsidie, een duistere klank..

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.