‘Hardste’ metal bands in P60

Logo P60De beste ‘en hardste’ metal bands staan vrijdag 2 juni op het podium van P60, meldt het poppodium. Zij luisteren naar de namen: Nargaroth, Absu en Hate en worden gepresenteerd door Diabolica Sonis.   Nargaroth biedt volgens P60 genadeloze muziek, Absu een mix van black- en trash metal en Hate presenteert daarbij ‘verschillende industriële invloeden’.

Nargaroth werd in 1996 officieel opgericht, in 1998 brachten ze hun eerste album ‘Herbstleyd’ uit, waarna in 2000 het album ’Amarok’ uitkwam. Dit album is een compilatie van oudere, niet eerdere uitgebrachte nummers. Tot aan 2004 bracht de band jaarlijks een album uit. Door de jaren heen bracht Nargaroth een boodschap van non-conformiteit en genadeloze black metal op de meest exotische plaatsen over de hele wereld.

Absu is een metal band uit Plano, Texas (USA). In 1989 zag de band het levenslicht. Na twee demo’s en één EP te hebben uitgebracht, kwam in 1993 hun debuutalbum ‘Barathrum: V.I.T.R.O.L.’ uit. Bij hun derde album ‘The Third Storm of Cythrual’ haalde ze vooral hun inspiratie uit de Keltische invloeden en bleven ze voortborduren op hun intelligente aanpak. Dit jaar brengt de band hun album ‘Apsu’ uit. Door de jaren heen heeft de band zich sterk ontwikkeld. Waar ze in het begin vooral death metal speelde, is de sound nu een mix van black metal en trash metal.

 Pools

Hate is een Poolse metal band opgericht in 1990 door zanger en gitarist Adam The First Skinner, gitarist Qack en drummer Mitloff, de band werd in korte tijd één van de bekendste acts in de Poolse underground. Hun muziek mengt een death metal sound met songteksten over apocalyptische thema’s, spirituele mystiek en donkere zijdes van jezelf. Hate ontwikkelde zijn sound met industriële en ambient elementen en tot op de dag van vandaag spelen zij een ingenieuze mix van death-, black- en heavy metal met verschillende industriële invloeden.

 

 

Lees ook:Funeral Whore in P60
Lees ook:Kerstavond vol horror metal in P60
Lees ook:Weer ‘sinistere’ band in P60
Lees ook:Teksten over ‘satanische rituelen’ in P60
Lees ook:Drie Arctische bands in show P60

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.