Nieuw beleid voor ‘spelende stad’

Ruud Oord

Ruud Oord

Openbare speelplaatsen verbeteren is een van de onderdelen van het gemeentelijke beleidskader om kinderen en volwassenen elkaar buiten te laten ontmoeten en te bewegen. Met de stemmen van Burgerbelangen, PvdA en Ouderencombinatie tegen stemde de gemeenteraad in met een motie van D66, GroenLinks en ChristenUnie om de speelplaatsen beter zichtbaar te maken.

Hoe dan? Dat vroeg raadslid Oord van Burgerbelangen (VVD) zich af. Het leek een terechte vraag, omdat de motie daarover ook nogal vaag bleef.

Er moeten onder meer grote takken komen, om hutten te bouwen, wist raadslid Floor Gordon van D66. Maar hoe kinderen en hun ouders nou tot meer buiten spelen zijn aan te moedigen, onder meet door te vertellen wat er kan worden gespeeld en waar is niet helemaal duidelijk.

Moet er dan bij elk van de 33.000 bomen in Amstelveen een bordje komen om te melden of men er wel of niet in mag klimmen? Zo maar een vraag die ook in de raad ontstond. Van heel het nieuwe beleidskader is een beetje de vraag wat er nou precies nieuw aan is, maar in elk geval heeft de nota weer werk opgeleverd voor ambtenaren. Het is toch een zaak die in de wijken gestalte moet krijgen, vindt wethouder Peter Bot. Er zijn een paar avontuurlijke speelplaatsen in de stad en over wat daar nog aan kan veranderen, en eventueel op kleinere speelplaatsen, gaat hij nog met de kersverse kinderburgemeester praten.

SP en VVD stemden ook tegen een motie van de PvdA om de rolschaatsbaan aan de Burgemeester Haspelslaan te verbeteren. Daar is onderhoud nodig en bovendien kan die baan voor een bredere groep dan alleen rolschaatsers geschikt worden gemaakt, betoogde raadslid Tessa van Wijnen van GroenLinks, die daartoe een motie samen met ChristenUnie en D66 indiende. En daaraan moet prioriteit worden gegeven, vond Wijnen.

Zelfs coalitiepartij VVD, toch doorgaans op één kussen liggend met D66, vond een motie een nogal zwaar geschut om onderhoud aan een baan voor elkaar te krijgen. En ook SP-er Adriaans vroeg zich af waarom die baan er nou uit moest worden gelicht. Die fractie stemde trouwens tegen heel het nieuwe beleidskader op het gebied van de speelrecreatie.

 

Lees ook:Raad akkoord met ‘overbodige’ motie HWC
Lees ook:‘Welstand’ weerstand voor OV-reizigers
Lees ook:Raad wil af van chemische onkruidbestrijding met RoundUp
Lees ook:Golfbaan nu ook vastgelegd in bestemmingsplan
Lees ook:Bot onderschrijft maar ondertekent niet klimaatverklaring

Eén reactie op “Nieuw beleid voor ‘spelende stad’

  1. Ceaucescu

    Wat een geleuter zeg. Kinderen spelen toch wel in bosjes waar zij willen, bordjes of niet. “Bordjes verboden toegang” maakt het juist nog spannender om het toch lekker wel te doen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.