Raad akkoord met ‘overbodige’ motie HWC

Axel Boomgaars

Omdat die eigenlijk volstrekt overbodig was, stemden GroenLinks en SP woensdagavond tegen de motie waarin B&W werden opgeroepen voor betere huisvesting van het Hermann Wesselink College (HWC) te zorgen. De rest van de raad ging wel met de motie, ingediend door D66, akkoord.

Daarin stond dat het college contact moet houden met de school, aan zowel nieuwbouw als restauratie en uitbreiding te denken, ook andere locaties dan de huidige te bekijken, een budget beschikbaar te stellen en de raad op de hoogte te houden.

Allemaal open deuren, vond fractie voorzitter Axel Boomgaars van GroenLinks. Dingen waarmee B&W allang bezig zijn. Een soort ‘ga zo door’ motie dus.

Het niet informeren van de raad, bijvoorbeeld, zou nogal onzinnig zijn en in feite een bestuurlijke doodzonde. Maar niets wijst er op dat wethouder Maaike Veeningen van onderwijs (ook D66 trouwens) dat van plan is. “Wat moet het college nou concreet doen?” vroeg Boomgaars zich af.

 

Lees ook:GroenLinks: ‘Poeha van VVD over vluchtelingen’
Lees ook:Hans Bulsing vice voorzitter raad
Lees ook:Gert Jan Slump in fractie GroenLinks
Lees ook:Raat over Stadshart: ‘Wij gaan voor inhoud’
Lees ook:‘Bewegen begint met buitenspelen’ zegt GroenLinks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.