GroenLinks: ‘Poeha van VVD over vluchtelingen’

Axel Boomgaars

Axel Boomgaars

‘Stoere praat’ noemt Groen Links in de gemeenteraad de in schriftelijke vragen aan B&W vervatte eisen van de VVD aan B&W over de opvang van vluchtelingen in Kronenburg. Evenals amstelveen.blog.nl al eerder deed, komt GroenLinks tot de conclusie dat de liberalen voornamelijk open deuren intrapten en naar de bekende weg vroegen.

GroenLinks zegt ‘nogal verbaasd’ te zijn over de schriftelijke vragen van de VVD. “Veel poeha voor de bühne, maar weinig inhoud”, constateert GL-fractievoorzitter Axel Boomgaars. Wat hem betreft kunnen B&W zich beter met de huisvesting zelf bezig houden dan met het beantwoorden van overbodige vragen. Bij wijze van knipoog, zegt een persbericht van GroenLinks, heeft die partij zelf maar vast de antwoorden gegeven, daarvoor overigens puttend uit alles wat het college al aan de raad heeft geschreven. Zodat B&W aan belangrijker werk rond de vluchtelingen kunnen blijven. Boomgaars herinnert er verder aan dat gemeenteraad en college het – kennelijk achter gesloten deuren – al eens zijn geworden over de opvang.

“De collega’s van de VVD trappen open deuren in, stellen vragen waar de gemeente weinig mee kan en willen verder alleen een update van informatie, die de raad sowieso al regelmatig krijgt”, zegt hij. “Ze hebben dan óf de eerdere info die openbaar verspreid is niet gelezen, óf ze proberen voor de bühne een beetje stoer te doen.”

Ook draagt de VVD volgens GroenLinks bij aan verkeerde beeldvorming rondom vluchtelingen. Boomgaars: “Waar de VVD aandringt op het alleen maar toelaten van gezinnen, of veiligheidsmaatregelen die klaarblijkelijk niet streng genoeg kunnen, gaat ze mee in een beeld dat er hier straks misschien wel horden mannen zouden komen om onze Joodse gemeenschap lastig te vallen of vrouwen van de fiets te trekken.”

Eensgezind

Volgens GroenLinks moeten de zorgen uit de Joodse gemeenschap serieus genomen worden en is de burgemeester daar ook druk mee bezig. “Maar er is helemaal geen aanleiding voor zo’n vijandig mensbeeld richting vluchtelingen. Als je de situatie in het land bekijkt, lijken het vooralsnog vooral de Nederlanders die in deze vluchtelingendiscussie over de schreef gaan. Moeten we de beveiliging voor de vluchtelingen zelf dan ook alvast gaan opschroeven?”

De politiek in Amstelveen moet zich volgens GroenLinks eensgezind opstellen, constructief meedenken en B&W hun werk laat doen. “Alle partijen kunnen wel hun ‘eisen’ op tafel leggen. Wij hebben ook nog wel wat ideeën en gevoelens die je in de antwoorden aan de VVD kan vinden. Laten we er echter liever voor zorgen dat de mensen die hier komen straks een goede tijdelijke plek vinden voordat ze in hun asielprocedure komen.”

 

Lees ook:Boomgaars: ‘Vluchtelingen geen zaak van raad’
Lees ook:GroenLinks wil opvang vluchtelingen in AV
Lees ook:Raad akkoord met ‘overbodige’ motie HWC
Lees ook:Geen marechaussee bij vluchteling
Lees ook:CDA wil extra beveiliging Joodse schoolroute

Eén reactie op “GroenLinks: ‘Poeha van VVD over vluchtelingen’

  1. Frank Bikker

    Zo we staan weer met de voetjes op de grond. Evenwichtig betoog naar mijn smaak.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.