Gert Jan Slump in fractie GroenLinks

Gert Jan Slump

Gert Jan Slump treedt eind deze maand toe tot de fractie voor GroenLinks in de gemeenteraad. Dat was nodig in verband met het vertrek van fractieleider Axel Boomgaars, wiens functie nu op de schouders van Martin Kortekaas ligt.   Boomgaars neemt in de vergadering van 28 september officieel afscheid van de raad.

Gert Jan Slump is zelfstandig consultant, bij veel Amstelveners bekend door zijn werk voor verschillende lokale festivals. Hij zal voor GroenLinks plaats nemen in de raadscommissie Burgers en Samenleving. Slump is criminoloog, heeft volgens zijn partij brede ervaring, zowel aan de universiteit als in beleid en praktijk, en heeft zich ontwikkeld tot een veelzijdig sociaal ondernemer en vernieuwer. Hij houdt zich bezig met tal van thema’s op het terrein van strafrecht en herstelrecht, veiligheid, jeugdzorg, samenlevingsopbouw, participatie en lokaal beleid.

Muziek is een grote passie van Slump en hij is onder organisator van het (te) Gekke Kerkfestival in de Paaskerk. In GroenLinks staan naar zijn mening waarden als compassie, rechtvaardigheid, betrokkenheid en duurzaamheid centraal. “Dit is voor mij de kans om ook lokale politieke verantwoordelijkheid te nemen voor zaken waar ik me in mijn dagelijkse werk voor probeer in te zetten,” zegt hij.

De fractie zegt overigens met pijn in het hart afscheid te nemen van Axel Boomgaars, die in twee raadsperiodes en bijna vier jaar fractievoorzitterschap bewees een uitstekend debater te zijn en een van de beste raadsleden. Fractievoorzitter Martin Kortekaas daarover: “Het vertrek van Axel Boomgaars is natuurlijk een aderlating voor de Amstelveense politiek, maar met de komst van Gert Jan Slump gaat de GroenLinks fractie met vertrouwen het nieuwe politieke jaar in.”

 

 

 

 

Lees ook:Kandidatenlijst GroenLinks vol nieuwelingen
Lees ook:GroenLinks wil basisinkomen in Amstelveen
Lees ook:Praten met GroenLinks
Lees ook:Ook GroenLinks vernieuwt raadsfractie
Lees ook:Axel Boomgaars (GroenLinks) uit gemeenteraad

19 reacties op “Gert Jan Slump in fractie GroenLinks

 1. Tomaat

  Wanneer gaan GL, PvdA en SP nu eens samenwerken?

    /   Beantwoorden  / 
 2. PeterPC

  Slump is mij in het geheel niet bekend. En met festivals hoef je hier in Amstelveen, bij een zekere bewoner, in het geheel niet aan te komen.

  Een GL criminoloog? Komt Volkert dan naar Amstelveen?

  “Het vertrek van Axel Boomgaars is natuurlijk een aderlating voor de Amstelveense politiek, maar met de komst van Gert Jan Slump gaat de GroenLinks fractie met vertrouwen het nieuwe politieke jaar in.”

  Nee en nee.

  En volgens mij was ‘verbinden’ toch een bedenksel van die Erdogan turken?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Rotary-vriendje

   Doe nou eens één keer normaal, PC.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Slimpie

    PC! Doe nou niet. Is zo zielig voor die ” zekere bewoner.”

      /   Beantwoorden  / 
 3. Gerben

  18 maanden, mooie opstap naar meer. Gefeliciflapstaart!

    /   Beantwoorden  / 
 4. Robert van Waning

  Boomgaars hield niet van tegenspraak en was dus geen echte democraat. Hopelijk ontwijkt Slump het publieke debat niet.

    /   Beantwoorden  / 
  1. frank

   Was je ook al uitgekakt bij hr. Boomgaars ? Lijkt mij heel normaal bij jou.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Frank

    Pure waanzin. Ik heb in het verleden als burger een paar maal een mailtje gestuurd. Altijd gemotiveerd antwoord gekregen. Idem dito Raat. Dat ik het vaak niet met ze eens of teleurgesteld was, is een ander verhaal. Raat gaf hier zelfs een enkele keer antwoord .
    Aan de andere kant kan het me ook heel goed voorstellen dat ze op een bepaald moment het gedram en gedrens van steeds hetzelfde individu ( lees rvw) totaal zat zijn en hem negeren of dat individuele reageerders zo’n figuur constant voor joker zetten, omdat ze hetzelfde vinden.

      /   Beantwoorden  / 
 5. PeterPC

  “Boomgaars hield niet van tegenspraak en was dus geen echte democraat.”

  Ik vul voor het gemak i.p.v. Boomgaars, Robert van Waning in. En verdomd, je hebt gelijk.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Matthijs

  Ik krijg de indruk dat RvW met geen raadslid of partij op goede voet staat, behalve misschien met VVD-er Noomen die hem op de koffie vroeg. Via de lokale volksvertegenwoordiging speelt hij kennelijk niks. Van Waning schreeuwt alleen moord en brand via deze site over het bestuur van de stad. Of dat nou de scorende weg is…

    /   Beantwoorden  / 
  1. Ciska

   Noomen had op dat moment misschien te lang in de zon gezeten.

     /   Beantwoorden  / 
 7. Robert van Waning

  Jullie maken mij weer tot de topic van deze discussie, zie ik. Leef je maar lekker uit. JB is het helemaal met jullue eens.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Johan Bos

   Ah, u kent mijn hart en gevoelen weer. Hartelijk dank, ik wist zelf niet met wie ik het allemaal eens ben, maar daar kan ik dus voor bij u terecht. Als ik wil weten wat ik denk, moet ik bij u zijn. U weet alles. Ik ben blij dat God volgens mij niet dood is, want dat stond u er toch mooi alleen voor….

     /   Beantwoorden  / 
 8. Robert van Waning

  Uit jullie reacties moet ik opmaken ik dat jullie fijne discussies met Axel Boomgaars heeben gevoerd en dat hij daarbij met belangstelling heeft kennisgenomen van jullie meningen. Ik geloof daar echter geen bal van.

  Kees Noomen (VVD) ontwijkt het publieke debat en zijn poltieke tegenstanders tenminste niet Dat waardeer ik.

  Amstelveense politici moeten er nog aan wennen dat het politieke debat verschuift naar de sociale media. Zij kunnen zich niet veroorloven om zich daarbij geheel afzijdig te blijven houden, zoals oa Axel Boomgaars deed. Die gooide al bij de eerste tegenspraak het luik dicht en vertoonde zich daarna niet meer.

  Het publieke politieke debat wordt verziekt door scheldpartijen. Dat euvel kan met een goede en eerlijke moderatie volgens heldere regels zodanig worden beperkt dat de schelders en hetzers worden ontmoedigd. Pas dan zal een forum zoals dit een volwaardige rol kunnen gaan spelen in de politieke menings- en besluitvorming. Zo ver is het helaas nig niet.

  Om te beginnen moeten deelnemers het verschil tussen kritiek en schelden leren. Met kritiek kan je nog verder, met schelden niet.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Johan Bos

   Zo, weer een uitgebreide politieke les van onze vaste lesgever. Als we die toch niet hadden. Helaas is toch de boek hier totaal ingestort, maar dat komt onder meer door de pers. Als het politieke debat gedecentraliseerd wordt naar kreten op tig sociale media zijn raad, raadzaal en ook deze site niet meer nodig. Veel plezier op al die sociale media, Ik zie u hier eindelijk niet meer?

     /   Beantwoorden  / 
  2. Frank

   Ik kan me heel goed voorstellen dat politici niet reageren op meningen van burgers, tenzij er om feitelijke info wordt gevraagd of gegevens. Wat ik wel flauw vind, is dat de overheid veel privé ondernemingen een zak met geld geven voor een bepaalde taak en dat die vervolgens om 1 of andere reden niet correct wordt uitgevoerd alle verantwoording van zich afschuiven. Men kan dan denken aan de privatisering van de zorg, welzijn, huishoudelijke hulp, voormalige sociale werkplaatsen en grote bouwprojecten op het gebied van infrastructuur. Van Rijn is daar een mooi voorbeeld van met de verpleegtehuizen. Zijn verdediging was; ” Er zijn toch ook goede verpleegtehuizen, waar alles goed gaat. Waarom zijn er dan die slechte?” Dan denk ik op mijn beurt ; ” Waar was jij dan met je controle?” Ook nergens dan toch?

   Om eerlijk te zijn denk ik ook dat rvw nooit koffie zal drinken met Noomen, want ik denk dat deze heer ondertussen wel heeft geïnformeerd wie zijn gesprekspartner zal zijn.

     /   Beantwoorden  / 
   1. frank bikker

    Wanneer heb je dat heerlijke kopje koffie dan?

      /   Beantwoorden  / 
  3. Robert van Waning

   Dit forum is een sociaal medium, met alle kenmerken daarvan, de goede en de kwalijke.

     /   Beantwoorden  / 
 9. gyrinus natator

  Gert Jan lijkt mij een druk bezet man, waar haalt hij de tijd vandaan?

  Stem alsjeblieft niet op GL, want zij laten de gewone man extra betalen voor je auto, parkeervergunning etc die je net of eigenlijk kunt betalen en voor je erfenis. Zij maken het verschil tussen arm en rijk eigenlijk nog groter

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.