Golfbaan nu ook vastgelegd in bestemmingsplan

Tessa van Wijnen

De golfbaan in de Bovenkerkerpolder is eindelijk een feit. De gemeenteraad stemde in met het bestemmingsplan ervoor. GroenLinks kwam nog wel met een motie om te voorkomen dat de lichtmasten te hoog worden, maar die kreeg alleen de steun van SP en ChristenUnie. De SP stemde vervolgens ook tegen het bestemmingsplan. GL-raadslid Van Wijnen constateerde dat volgens het bestemmingsplan de lichtmasten twaalf meter hoog kunnen worden. Weliswaar gebeurt dat volgens een belichtingsplan niet, maar de ruimte ervoor blijft bestaan. Vandaar de motie. Volgens wethouder Levie is en een flexibel bestemmingsplan gemaakt, om niet telkens met procedures te maken te krijgen, en is voor wijzigingen altijd vergunning van de gemeente nodig. “Maar de wethouder heeft zich daarbij te houden aan wat het bestemmingsplan mogelijk maakt”, reageerde Van Wijnen. Zij bleek een roepende in de politieke woestijn.Haar bedoeling met de motie ‘Duurzame inpassing golfbaan’ was, nu de golfbaan een feit is, de polder zo groen en rustig mogelijk te houden. Maar volgens raadslid Bot van BBA is het gebied waar de golfbaan ligt nog nooit zo groen geweest als nu.

Lees ook:GroenLinks: Golfbaan krijgt teveel niet duurzame ruimte
Lees ook:Rechter schorst bouwvergunning golfbaan
Lees ook:Golfbaan buiten bestemmingsplan landelijk gebied gehouden
Lees ook:Raad unaniem achter verticaal groen
Lees ook:SP en GroenLinks tegen bouw villa’s aan Poeloever

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.