Sport goed en goedkoop in Amstelveen

Dave Offenbach. Foto: Amstelveenweb.com

Dave Offenbach. Foto: Amstelveenweb.com

Met een 5% hogere sportparticipatie dan het landelijke gemiddelde en goede accommodaties doet Amstelveen goed. Dat bevindt het Sportbedrijf, zich baserend op een recent onderzoek. Daaruit bleek dat Amstelveen dit ook nog eens tegen lagere kosten dan het landelijke gemiddelde doet.

Waar de gemiddelde kosten per inwoner 67 euro bedragen (voor vergelijkbare gemeenten zelfs 70 euro), zijn deze met 54 euro voor Amstelveen 19% lager. Landelijk wordt in de begroting 2.8% aan sport uitgegeven tegen 2.5% in Amstelveen.

Efficiency in de uitvoering en een goede bezetting van accommodaties spelen een belangrijke rol: de baten / lastenverhouding is in Amstelveen 50% tegen landelijk 23%.

Directeur Sportbedrijf Dave Offenbach: “De resultaten verrassen ons niet, een eerdere interne benchmark wees al in deze richting. Met de overdracht van de buitensport aan het Sportbedrijf en een beoogde verdere verzakelijking in de relatie zijn we daarnaast goed op weg om ook in de komende jaren in de top mee te draaien. Met onze betrokken medewerkers, een open relatie naar het college en een unaniem goedgekeurde Sportnota geven ons vertrouwen naar de toekomst. Overigens zien we wel nog een aantal uitdagingen, zeker in relatie tot de ombuigingen. We willen alle klanten tevreden houden en onze maatschappelijke bijdrage blijven leveren”.

 

Lees ook:Beheer buitensport naar Sportbedrijf
Lees ook:Dave Offenbach directeur Sportbedrijf
Lees ook:Conflict: medewerkers contra directie Sportbedrijf
Lees ook:Directeur Offenbach verlaat Sportbedrijf
Lees ook:Huur sportaccommodatie 2,85 procent omhoog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.