Beheer buitensport naar Sportbedrijf

 

 

Dave Offenbach. Foto: amstelveenweb.com

Dave Offenbach. Foto: amstelveenweb.com

Sportbedrijf Amstelveen neemt de beheertaken voor buitensportvoorzieningen over van de gemeente. Het wordt zowel voor de kwaliteit als de kosten daarvan verantwoordelijk. Er zijn afspraken gemaakt over de onderhoudsplanningen, het kwaliteitsniveau, het budget en toezicht. Het nu beschikbare budget van ruim een miljoen euro is daarvoor volgens de gemeente toereikend.

Het sportbedrijf kan zelf bepalen of het taken uitbesteedt of zelf uitvoert. In overleg kunnen sportverenigingen weer het overnemen van het Sportbedrijf en daarvoor compensatie ontvangen.

Directeur Dave Offenbach zegt die ontwikkeling toe te juichen. ”Overdracht van beheertaken is een logische aanvulling de exploitatie die ons bedrijf al sinds 2000 voor de gemeente, verenigingen, onderwijsinstellingen en overige gebruikers verricht”, zegt hij. “Sindsdien zijn wij het loket voor alle vragen over sport en bewegen, dus ook voor de verenigingen met onderhoudsvragen. Nu wij ook de verantwoordelijkheid krijgen voor het onderhoud, kunnen wij nog sneller en beter inspelen op de behoeften van onze gebruikers en hen daarin ook actief betrekken”.

 

Toezicht

Volgens sportwethouder Peter Bot (bbA) is een voorwaarde bij de overdracht dat de kwaliteit van de voorzieningen gehandhaafd blijft. “We hebben heldere afspraken gemaakt over het budget en de uitvoering”, zegt hij.  De gemeente h0udt overigens wel toezicht op de uitvoering van het beheer”.

De gemeente verwacht dat overdragen van de beheertaken kostenvoordelen oplevert. Het onderhoud kan bijvoorbeeld effectiever worden gepland, met kortere lijnen en schaalvoordelen bij de aanbesteding. De financiële armslag die dat oplevert biedt het sportbedrijf de ruimte voor het oplossen van onvoorziene omstandigheden in de toekomst, denken gemeente en bedrijf. Overigens stemde de gemeenteraad vorig jaar al in met overdracht van de sportvoorzieningen, bij het vaststellen van de sportnota.

 

 

Lees ook:Dave Offenbach directeur Sportbedrijf
Lees ook:Sport goed en goedkoop in Amstelveen
Lees ook:Directeur Offenbach verlaat Sportbedrijf
Lees ook:Raad wil grip houden op zelfstandig sportbedrijf
Lees ook:Conflict: medewerkers contra directie Sportbedrijf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.