Dave Offenbach directeur Sportbedrijf

De nieuwe directeur van het Sportbedrijf Amstelveen, Dave Offenbach, gaat per 1 juni aan de slag. Hij volgt start Dirk Landsaat op, die dan met pensioen gaat. Offenbach is sinds 1997 zelfstandig ondernemer, Hij runde het bedrijf in sportmarketing Go Marketing. Eerder was hij ook actief in de sportwereld, onder meer voor Philips, UEFA Champions League, Olympische Spelen in Atlanta en de KNVB. Hij bescjikt dus over zowel nationale als internationale ervaring.

Hij is aangesteld door de Raad van Toezicht van het Sportbedrijf. In zijn nieuwe functie moet hij de door de gemeente vastgestelde sportnota 2013-2020 uitvoeren. Volgens de Raad van Toezicht is hij benoemd op grond van zijn ervaring, passie voor de sport en zijn ‘gedreven persoonlijkheid’. Dat zegt voorzitter John de Die van de Raad, die verder meldt er trots op te zijn dat het Sportbedrijf  zo’n ervaren bestuurder heeft weten te strikken voor de functie.

Offenbach zelf denkt dat sport en bewegen steeds belangrijker worden voor jong en oud in de stad. Hij wijst daarbij ook op de nieuwe gezondheidstaken die de gemeente erbij krijgt. “Daarin moeten de sportverenigingen een natuurlijke plaats krijgen ter bevordering van gezondheid en welzijn in Amstelveense samenleving en wijken”, zegt hij.

 

Lees ook:Sportbedrijf op zoek naar nieuwe directeur
Lees ook:Directeur Offenbach verlaat Sportbedrijf
Lees ook:Raad van Toezicht Sportbedrijf uitgebreid
Lees ook:Beheer buitensport naar Sportbedrijf
Lees ook:Ketwich Verschuur (V.d.Togt) wordt directeur Sportbedrijf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.