GroenLinks hamert op veiligheid speelveldjes

Tessa van Wijnen

Tessa van Wijnen

GroenLinks in de gemeenteraad vindt het raar dat de gemeente weigerde in te gaan op een petitie van omwonenden om voetbaldoeltjes te plaatsen op een speelveld bij Sint Philipsland. Volgens de gemeente moest het speelveldje voor diverse soorten spel behouden moest blijven en is het veldje voor voetbal te onveilig.”In zo’n geval moet je niet je handen ervan aftrekken, maar het speelveld veiliger maken”, zegt raadslid Tessa van Wijnen. Zij wijst er op dat de omwonenden met suggesties voor verbetering van de veiligheid lwamen, en die graag toelichten.

Van Wijnen gaat er woensdagavond in de raadscomkssie Burgers en Samenleving vragen over stellen. Zij  wil weten of er opnieuw naar Sint Philipsland kan worden gekeken en of er meer onveilige speelveldjes in de stad zijn.

Zij hetinnert ook aan uitsprakern van wethouder Raat in december op de lokale TV. Hij riep toen burgers op bij hem te komen als zij de veiligheid van speelveldjes en buurtspeeltuintjes willen verbeteren. Dat is mooi, vindt GroenLinks, maar intussen wil zij ook dat al bij de gemeente bekende onveilige situaties worden opgelost.

Bewoners in Westwijk hadden eerder zorgen over veiligheid bij een buurtspeelveldje geuit. De gemeente legde daar toen een haag van struiken omheen om te voorkomen dat kinderen te makkelijk de straat op rennen. GroenLinks zegt het  belangrijk te vinden dat speelvoorzieningen aansluiten bij de wensen en behoeftes van de buurt. Zij wil dat voor heel Amstelveen. “Wat ons betreft moeten alle kinderen in Amstelveen veilige speelvoorzieningen in de buurt krijgen”, zegt Van Wijnen.

Lees ook:Politiek voetbalveldje…
Lees ook:Opeens wél veilige doelpalen St. Philipsland
Lees ook:GroenLinks: zomerstop 51 te laat gemeld
Lees ook:GroenLinks walgt van dieronvriendelijke mollenklemmen
Lees ook:GL: ‘Kan het diervriendelijker dan doodschieten?’

4 reacties op “GroenLinks hamert op veiligheid speelveldjes

  1. tante Bep

    Ik zag vanmiddag op het speelveld bij de Paaskerk een deense dog er minstens een drol van een halve m. uitpersen. Dat lijkt me toch ook niet zo gezond voor ons kroost.

      /   Beantwoorden  / 
  2. gerben

    St. Augustinus kan veel hebben. Toch vraag ik me af of u het baasje hebt aangesproken om het uitwerpsel mee te nemen en te deponeren in een vuilnisbak oid. Eenvoudige burgerplicht.

      /   Beantwoorden  / 
    1. tante Bep

      Het baasje in kwestie was een “heer” met een kaal geschoren hoofd, soldatenlaarzen en tattoos in zijn nek.Ik achtte het raadzamer om deze beker der burgerplicht aan mij te laten voorbij gaan.

        /   Beantwoorden  / 
  3. gerben

    Type hond in combi met type baasje duidt op stabiliteit.
    Hond gaf bijvoorbeeld uiting aan goede voeding.
    U had dus met gemak op het verzuim kunnen wijzen.
    Nu zet u uzelf te kijk.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.