Opeens wél veilige doelpalen St. Philipsland

 

Tessa van Wijnen

Tessa van Wijnen

Het heeft even geduurd, eerst kon het niet, maar nu komen er toch voetbaldoeltjes op het speelveldje bij St.Philipsland. Dat zou eerst te gevaarlijk zijn, maar een bezoekje van wethouder Herbert Raat aan de locatie heeft blijkbaar de zaak wonderbaarlijk veranderd.

GroenLinks blij. Het speelveld wordt alsnog veiliger gemaakt.  Omwonenden vragen al jaren aandacht voor de onveilige situatie, waar fanatiek wordt gevoetbald, maar dat direct naast de drukke Van Heuven Goedhartlaan ligt.

Afgelopen zomer dienden omwonenden een petitie in. Daarin werd aangedrongen op zowel meer veiligheid als voetbaldoeltjes. Kon niet, meldde wethouder Peter Bot van sport. Het veldje was te onveilig om te voetballen, dus geen doeltjes, bedacht hij. Waarna het voetballen dus gewoon doorging, veilig of niet, maar dan zonder doelen. Want bestuurlijke en ambtelijke logica is nu eenmaal niet die van de gewone burger.

GroenLinks zegt geregeld contact te hebben gehad met de omwonenden. En toen bij een speelveldje in Westwijk opeens wél kon wat men aan Philipsland blijkbaar niet voor elkaar kon krijgen, begreep de fractie er niets meer van. De partij stelde vragen. Waarna Raat dus kennelijk in actie kwam en maatregelen aan de indieners van de petitie toezegde. Er komt nu een groene hek langs het veldje aan de kant van de gevaarlijke Van Heuven Goedhartlaan. Hadden de kinderen misschien zelf kunnen bedenken, maar ja, die zitten nu eenmaal niet achter bureaus op het gemeentehuis.

“We hebben eigenlijk al sinds de gemeenteraadsverkiezingen contact met deze mensen en ons voor hen ingezet. We zijn blij dat dit resultaat er nu ligt,” zegt raadslid Tessa van Wijnen van GroenLinks. Volgens haar moeten de jeugd toegang hebben tot aantrekkelijke speelplekken. Die worden soms omringd door wegen of parkeerplaatsen. Van Wijnen vindt dat de gemeente in zulke situaties de zaak met verbeteren.

De omwonenden van StPhilipsland zijn ook blij met de toezeggingen van wethouder Raat. Het harde rijden op de Van Heuven Goedhartlaan blijft overigens nog wel een zorg.

Lees ook:GroenLinks hamert op veiligheid speelveldjes
Lees ook:Opnieuw hennepplantage opgerold
Lees ook:Kinderdagverblijf nu aan Van Heuven Goedhartlaan
Lees ook:Kruising Van Heuven Goedhartlaan – Onderuit wordt beter
Lees ook:Politiek voetbalveldje…

Eén reactie op “Opeens wél veilige doelpalen St. Philipsland

  1. Frank

    Heeft hier iemand politiek Bot gevangen?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.