GL: ‘Kan het diervriendelijker dan doodschieten?’

 

Tessa van Wijnen

Tessa van Wijnen

De fractie van GroenLinks zegt het te betreuren dat er woensdag door de politie meermalen op een ontsnapte koe is geschoten voordat het dier dood was. Over het incident op de Graaf Aelbrechtlaan heeft raadslid Tessa van Wijnen schriftelijke vragen gesteld aan B&W. Zij constateert dat de schietpartij veel emotionele reacties teweeg heeft gebracht en wil weten of het op deze wijze ter dood brengen van het dier wel de enige mogelijk was.

Van Wijnen denkt dat om het leven brengen van een losgebroken dier pas is gerechtvaardigd als er sprake is van een acuut gevaar voor de openbare orde en veiligheid en er geen enkel ander middel werkt. “Of daarvan hier sprake was, is volgens ons geen uitgemaakte zaak”, zegt ze.

Zij vraagt B&W hoe acuut het gevaar voor de openbare orde en veiligheid dan wel is geweest, waardoor de politie geen andere uitweg zag dan doodschieten. De politie meldde via de media uren bezig te zijn geweest met de achtervolging van het dier.

Maar Van Wijnen wil dan wel graag van B&W weten of zij ook op enig moment heeft overwogen een veearts te bellen, die voor verdoving had kunnen zorgen, zodat het rund naar de wei terug kon worden gebracht. Trouwens, welke andere alternatieven zijn nog overwogen en waarom is daar geen gebruik van gemaakt, vraagt Van Wijnen aan B&W.

Zij merkt verder op dat Amstelveen nu eenmaal een omvangrijk buitengebied heeft, waar op meer plekken vee voorkomt. Er kan dus best nog eens een dier losbreken. Voor GroenLinks is het dan de aan B&W voorgelegde vraag of de politie op incidenten met vee is voorbereid. En hoe dan? Van Wijnen vraagt de burgemeester zich in te zetten om in het vervolg op een diervriendelijker manier een einde aan zulke incidenten te maken.

 

 

Lees ook:GroenLinks hamert op veiligheid speelveldjes
Lees ook:Zorg GroenLinks over Dierenambulance
Lees ook:Lek in stadsverwarming aan Meander
Lees ook:GL: Noodhulp dieren niet louter geldkwestie
Lees ook:GroenLinks: sneller vluchtelingen huisvesten

Eén reactie op “GL: ‘Kan het diervriendelijker dan doodschieten?’

  1. frank bikker

    GL; “Bullshit”

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.