GroenLinks: zomerstop 51 te laat gemeld

 

Tessa van Wijnen

Tessa van Wijnen

Dat lijn 51 zeven weken lang net rijdt, maakt het voor de passagiers allerminst plezieriger. GroenLinks heeft er zowel in de Regioraad (Stadsregio Amsterdam) als  de Amsteklveense raadscommissie Ruimte Wonen en Natuur (RWN) vragen  over gesteld.

Volgens de fractie is de uitval, wegens werkzaamheden aan Station Zuid, ook nogal laat – vorige week pas – aan bewoners gecommuniceerd. Het Amsterdamse gemeentelijke vervoerbedrijf spreekt dat overigens tegen en wijst er op dat vorig jaar die zomserstop al is aangekondigd. Ook toen lag de tram er een rijd uit wegens werkzaamheden, maar korter dan nu. Maar GroenLinks vindt dat dat de ellende eerder en beter had gemoeten worden gecommuniceerd.

Volgens raadslid Tessa van Wijnen van GroenLinks is er ook onduidelijkheid ontstaan over de route van de vervangende pendelbus 55. Onduidelijk was welke  haltes er precies wroden aangedaan. Dat heeft dan weer te maken met werkzaamheden  bij de Laan van de Helende Meesters.

Tessa van Wijnen: “Er wordt gesuggereerd dat het allemaal meevalt, maar 7 weken is een lange periode en de reis wordt met een aantal overstappen niet aangenamer. Je maakt het OV er niet aantrekkelijker op.

Over een aantal jaren gaat de Amstelveenlijn omgebouwd worden. GroenLinks zegt het belangrijk te vinden dat reizigers niet al voortijdig het OV uitgejaagd worden.  “Juist in die periode zal het belangrijk zijn wijzigingen in dienstregelingen en routes eenvoudig te houden en tijdig te communiceren”, zegt Van Wijnen.

Lees ook:GroenLinks hamert op veiligheid speelveldjes
Lees ook:Gemeente gaat regenopvang verbeteren
Lees ook:GroenLinks wil eindelijk laadpaal OV-chipkaart busstation
Lees ook:Genomineerden gezocht voor Groen Lintje
Lees ook:GroenLinks: ‘Niet meer asfalt op Bovenkerkerweg’

Eén reactie op “GroenLinks: zomerstop 51 te laat gemeld

  1. frank bikker

    Geldt datzelfde dan niet voor GL?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.