GroenLinks: ‘Niet meer asfalt op Bovenkerkerweg’

Tessa van Wijnen

Tessa van Wijnen

Er dreigen op de Bovenkerkerweg geen echte knelpunten voor de verkeersdoorstroming als het nationaal tenniscentrum er komt. Dat zegt de fractie vabn GroenLinks, die woensdag in de gemeenteraad tegen verbreding van de weg stemde.

B&W willen de weg verbreden tussen de Dr. Willem Dreesweg en de Burgemeester Wiegelweg en vroegen geld voor een vervolgstudie daarover. GroenLinks zegt het wel belangrijk te vinden dat verkeer veilig en vlot wordt afgewikkeld, maar onvoldoende onderbouwd dat verbreding de enige oplossing is.

In de toekomst komt daar ook het Nationaal Tennis Centrum. Het zou kunnen dat de doorstroming daardoor verslechtert, weet de fractie. Maar dat wethouder Brandes de weg wil verbreden stuit op bezwaren van GroenLinks tegen meer asfalt. ‘Het onderzoek tot dusver gaat ervan uit dat het verkeer in de toekomst om allerlei redenen sterk toe zal nemen. Scenario’s waarbij autoverkeer minder sterk toeneemt of zelfs afneemt zijn niet meegenomen’, zegt de fractie. Alternatieven voor verbreding zijn volgens haar onvoldoende bekeken.

GroenLinks raadslid Tessa van Wijnen: “Verscheidene partijen noemden gelijk andere wegen die aansluitend verbreed zouden moeten worden. Zo begin je dus een uitzichtloze discussie. Meer asfalt leidt alleen maar tot meer asfalt, niet tot minder overlast.”

GroenLinks vindt het wel belangrijk dat de verkeersveiligheid rondom de weg en kruispunten verder verbeterd wordt. Het onderzoek zal zich ook daar op richten. Verbeteren van de verkeersveiligheid past echter ook bij de aanleg van het nieuwe tenniscentrum en zou ook daarbij betrokken kunnen worden.

SP en ChristenUnie dienden een motie in met eisen aan de toekomstige verbrede weg. Toen deze motie verworpen werd, stemden zij eveneens tegen verbreding van de weg.

 

Lees ook:GroenLinks wil Bovenkerkerpolder stil houden
Lees ook:Raad wil met GroenLinks ‘groene’ Legmeerpolder
Lees ook:GroenLinks wil onderzoek ándere A9
Lees ook:GroenLinks: ‘Wethouder moet harder knokken voor OV’
Lees ook:GroenLinks tegen ‘afval-pasjes’

2 reacties op “GroenLinks: ‘Niet meer asfalt op Bovenkerkerweg’

  1. Gerben

    Bijzonder Onderwijs ook uit de gratie van GL.
    Krijg het heen en weer.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Jan Demming

    Heel goed, GroenLinks. Het moet maar eens afgelopen zijn met het klakkeloos volplempen van Nederland met asfalt. Ook wat dát betreft staat de verkeerde regering aan het roer.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.