Raad wil met GroenLinks ‘groene’ Legmeerpolder

Tessa van Wijnen

Een motie van GroenLinks, ingediend met steun van de ChristenUnie, om de groengebieden in de Noorder Legmeerpolder met elkaar te verbinden is woensdag door de gemeentereaad unaniem aangenomen. Transformatie van de oude glastuinbouw in die polder moet komende jaren vorm krijgen. GroenLinks wil dat agrarische gronden en ander groen slim met elkaar worden verbonden worden, zodat een waardevol groen gebied ontstaat.

De Noorder Legmeerpolder is een divers gebied met klein- en grootschalige glastuinbouw, een bedrijventerrein, maar ook woningen en caravanloodsen.

De mogelijkheden om het gebied verder te ontwikkelen zijn op dit moment beperkt. Bedrijven hebben onvoldoende duidelijkheid over wat er zal kunnen en mogen en kunnen daardoor niet aan de slag met plannen voor de toekomst. Daarom werkt de gemeente aan een nieuwe visie voor dit gebied. Een geschikt moment om ook de groenstructuur stevig neer te zetten, vindt de fractie.

“Wethouder Bot heeft al stappen gezet in die richting door bijvoorbeeld het groen op de oude spoordijk aan te sluiten,” zegt raadslid Tessa van Wijnen.

De gemeente heeft geen eigen grond in de Noorder Legmeer. Haar wens er een recreatiegebied aan te leggen, moet vooralsnog dus in de koelkast. Maar met het oog op de nog aan te leggen woonwijk de Scheg en een behoefte uit de regio, hoort GroenLinks daar wel toekomstmuziek in.

 

 

 

Lees ook:GoenLinks wil kinderboerderij in polder
Lees ook:GroenLinks tegen bouw ‘villawijk’
Lees ook:GroenLinks zoekt nominaties voor lintje
Lees ook:Tuinbouw wijkt voor sport in Noorder Legmeer
Lees ook:Laatste wijk Amtelveen een villawijk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.