GroenLinks wil eindelijk laadpaal OV-chipkaart busstation

Tessa van Wijnen

GroenLinks wil dat er eindelijk een permanent oplaadpunt voor de OV-Chipkaart komt op het busstation in het Stadshart. Reizigers zijn daar nu al bijna drie jaar aangewezen op een busje dat elke ochtend een oplaadpaal neerzet en die om 17.00 uur weer weghaalt. Volgens GL-raadslid Tessa van Wijnen is in juli vorig jaar door de gemeente al verbetering beloofd. “Wij vragen ons dus af wanneer er eindelijk iets gebeurt”, zegt Van Wijnen. Bij invoering van de OV chipkaart werden door de Stadsregio busjes met laadpalen beschikbaar gesteld voor locaties waar nog geen vaste waren geplaatst. “Dat was bedoeld als een noodoplossing”, zegt Van Wijnen. Zij wil nu wel eens een permanente oplossing zien.

GroenLinks stelde er in de raadscommissie Ruimte Wonen en Natuur (RWN) vragen over. Binnen enkele weken zou er een oplossing komen. In juli 2012 werd een bouwvergunning verleend aan Connexxion voor een permanente laadpaal. In augustus 2012 zou met de aanleg worden gestart. “Helaas blijkt dat er nog steeds alleen een busje staat van 9.00 uur tot 17.00 uur”, constateert Van Wijnen. “In de voorgestelde oplossing zou er van 7.00 uur af een oplaadpunt beschikbaar zijn.” Volgens haar is een permanente laadpaal dringend nodig. “Het busstation heeft een regionale functie en veel reizigers zijn al vroeg op weg.”

Zij vindt het zo langzamerhand te gek voor woorden dat er nog geen permanente oplossing is, op een busstation met een vrij forse omvang. GroenLinks zegt het te betreuren dat het wethouder Groot tot op heden niet is gelukt dat voor elkaar te krijgen en ook de gemeenteraad niet heeft geïnformeerd over de kennelijke vertraging. “Organiseren van goed OV houdt natuurlijk niet op bij het afgeven van een bouwvergunning”, vindt Van Wijnen.

 

 

 

 

 

 

 

Lees ook:GroenLinks: ontbreken oplader chipkaart busstation ‘genant’
Lees ook:‘Welstand’ weerstand voor OV-reizigers
Lees ook:Eindelijk permanent OV-servicepunt busstation
Lees ook:GroenLinks: zomerstop 51 te laat gemeld
Lees ook:GroenLinks: ‘Wethouder moet harder knokken voor OV’

Eén reactie op “GroenLinks wil eindelijk laadpaal OV-chipkaart busstation

  1. frank bikker

    Inderdaad te gek voor woorden wat mevr. van Wijnen daar contasteert en bovendien nog bevorderend voor het zogenaamde zwartrijden En dat is weer het oproepen van problemen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.