Meer ruimte voor landbouw in polderrecreatie

Het Amstelveense onderdeel van het recreatiegebied AmstelGroen wordt 175 hectare groot, waarvan 115 in de Bovenkerkerpolder. Dat stellen B en W de gemeenteraad voor. Het gedeelte in de polder krijgt, volgens het college, een open en waterrijk karakter. De overige zestig hectare, in de Noorder Legmeerpolder, wordt parkachtig. De belangen van de landbouw zijn nu beter gewaarborgd dan in eerdere plannen, vinden B en W.

 

 

AmstelGroen is geëntameerd door Rijk en provincie Noord-Holland, om te voorzien in de behoefte aan recreatiemogelijkheden in de Randstad. Volgens de gemeente wordt bij de door haar gekozen aanpak rekening gehouden met de agrarische belangen. Eerder zouden zeven agrarische bedrijven binnen AmstelGroen vallen, nu is dat er nog maar één. Dat wordt schadeloos gesteld, meldt het college
De huidige keuzen zijn gebaseerd op de Landbouw Effect Rapportage (LER) in het najaar van 2006 en op de gesprekken van wethouder Pols en gedeputeerde Schipper met de direct betrokken agrarische ondernemers. Pols: ‘Die hebben belangrijke informatie opgeleverd, waarmee de keuze voor grenzen en invulling van het Groengebied kon worden verbeterd'.

Op zestig hectare van het gebied in de Bovenkerkerpolder krijgen agrariërs als proef de gelegenheid zelf de agrarische recreatie, inclusief wandel- en fietspaden, in te vullen. Hierdoor is het voortbestaan van bijna alle agrarische bedrijven in het gebied mogelijk.

De gemeenteraad besluit op 25 april. Daarna komt er een inrichtingsplan voor het gebied, waarbij belanghebbenden en belangstellenden ruimte wordt geboden mee te denken.

 

Lees ook:Actievoerders tegen golfcentrum komen met burgervoorstellen op agenda gemeenteraad
Lees ook:Polderbeach recreatieplas van de baan
Lees ook:Provinciale Staten: agrarische recreatie in Bovenkerkerpolder
Lees ook:Loogman blijft strijden voor golfcentrum
Lees ook:GroenLinks: ‘College stuurt Golfodrama met kluitje in het riet’

15 reacties op “Meer ruimte voor landbouw in polderrecreatie

  1. Hans van der Liet

    U had weer haast? Twee derde van uw bericht maakt de indruk weer lekker snel te zijn afgeraffeld, gelet op de soms stuitende spellingsfouten en gedeeltes van woorden die geheel en al ontbreken (in totaal zo’n 5 fouten in zo’n kort stukje).
    Mag ik u voorstellen dat u alle bijdragen van uw hand eerst even langs mij stuurt, zodat ik – gratis en voor niks! – de taalfouten er even uit kan vissen? Is voor de Rabobank, uw sponsor en bekende CDA-sympathisant, ook beter!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Jan Demming

    Hoewel ook ik het liefst foutloos schrijf, moet me toch van het hart dat u, meneer Van der Liet, de schrijfwijze kennelijk veel belangrijker vindt dan de inhoud van de reactie. Het gekissebis van uw kant is volgens mij – ook nu weer – de oorzaak van een vete met de heer Bos.
    Houd u zich eens aan het onderwerp waarover wordt geschreven en reageer dáárop. Probeer niet allerlei zijwegen te bewandelen en stop alsjeblieft met te beweren dat het CDA een partij is die ook oog heeft voor mensen die het minder breed hebben. Dat is misschien ooit de doelstelling van uw partij geweest, maar die heeft het uiteindelijk niet gehaald. Geef dat gewoon toe, want dan toont u zich een vent!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Jan Demming

    Met deze laatste reactie moet ik erkennen dat ook ik me op een zijweg heb begeven. Waarvoor excuus.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Hans van der Liet

    Ach, het zij u vergeven, ik zie dat niet zo nauw. We willen het politieke discours niet in een keurslijf dwingen, wat mij betreft.

    Het CDA was, is en blijft van mening dat de overheid schild moet zijn voor de zwakkeren, ook voor de financieel zwakkeren. Dat is een opvatting die ik, niet alleen als voorzitter van het lokale CDA, maar ook als privé-persoon volledig onderschrijf. Op alle bestuursniveau’s waar het CDA invloed heeft, wordt aan die opvatting ook recht gedaan. Ik daag u uit het tegendeel aan te tonen. Feit is, dat in Nederland momenteel minder mensen dan ooit afhankelijk zijn van een sociale uitkering!

      /   Beantwoorden  / 
  5. Johan Th. Bos

    Daar heeft het vorige kabinet voor gezorgd en ze naar voedselbanken – vooral ook onder dat kabinet ontstaan – gejaagd. Wie constant wonen in Amstelveen vergelijkt met het bezit van een heel dure auto – en dat ook graag zo houdt – kan zich beter niet presenteren als schild voor de zwakkeren. Dat wordt zo lachwekkend. Tenzij u meent dat de overheid overal dat schild hoort te zijn, behalve in Amstelveen, omdat die gemeente voor de elite gereserveerd behoort te blijven.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Hans van der Liet

    We hebben het al eens eerder gereleveerd: de eerste voedselbanken werden opgericht onder het kabinet Kok!
    Het CDA en ik menen, dat iedereen recht heeft op adequate huisvesting. Maar die hoeft niet per se in Amstelveen te liggen.
    Ik weet inmiddels heel goed, dat u graag veel sociale woningbouw zou zien. Maar de vraag is: wie gaat dat betalen?

      /   Beantwoorden  / 
  7. Johan Th. Bos

    Wie gaat het elders betalen?

      /   Beantwoorden  / 
  8. j

    ff bij het onderwerp, jongens!
    Valt er nog wel wat in te brengen als de gemeente met een inrichtingsplan komt?
    Of mogen we alleen over een paar grassprietjes meer of minder discussiëren.
    Wat over de geluidsoverlast v/d omlegging van N201-zal in de hele Bovenkerkerpolder te horen zijn????

      /   Beantwoorden  / 
  9. Jan Demming

    Er schijnen in Nederland nog twee plekken te zijn (Drenthe?) waar het bij gunstige omstandigheden ‘s nachts écht stil is. Dus geen auto-, brommer, tram-, vliegtuig- en treingeluiden. Ik denk dat bij zo’n oorverdovende stilte in Amstelveen de helft van de bevolking krankzinnig wordt.

      /   Beantwoorden  / 
  10. Hans van der Liet

    Da’s onrechtvaardig! Kunt u me even de exacte lokatie aangeven? Dan zal ik bevorderen dat er op die plekken bij de schaarse bewoners een stilte-belasting wordt geheven! Want dat unieke woongenot moet natuurlijk – naar goed communistisch gebruik – onmiddellijk weggenivelleerd worden!

      /   Beantwoorden  / 
  11. Jan Demming

    U kunt er natuurlijk wel een grapje over maken, maar het is toch wel diep droevig dat je nergens meer een stille plek kunt vinden in ons landje. Ik had Drenthe genoemd met daarachter een vraagteken, omdat ik het niet precies weet. Het zou eventueel ook in Brabant kunnen zijn of in Gelderland. Maar het blijven slechts twee plekken!!!

      /   Beantwoorden  / 
  12. Hans van der Liet

    Dat is de prijs die we betalen voor onze welvaart, meneer Demming. Met het geld dat we genereren kunnen we hier in betrekkelijke weelde leven.

      /   Beantwoorden  / 
  13. Jan Demming

    Inderdaad: wij, wij, wij en wij. Aan volgende generaties denken we niet, laat staan dat wer er over praten! Zo ken ik u weer, meneer Van der Liet!

      /   Beantwoorden  / 
  14. Hans van der Liet

    Dankzij onze welvaart kunnen we voor onze kinderen goed onderwijs aanbieden en bekostigen. Plus allerlei dure milieu-maatregelen nemen. Zeg dan nog maar eens, dat we niet aan komende generaties denken!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.