Actievoerders tegen golfcentrum komen met burgervoorstellen op agenda gemeenteraad

Namens burgers heeft de actiegroep Golfodrama op de agenda van de gemeenteraad het voorstel laten plaatsen een onafhankelijke studie te doen verrichten naar de mogelijkheden voor ‘recreatieve invulling’ van het noordelijke deel van de Bovenkerkerpolder. De Stichting Bovenkerkerpolder Natuurlijk i.o. wil een discussie over de locatie van het project AmstelGroen, dat onder meer de aanleg van 240 hectare recreatiegebied omvat. Amstelveen beleeft hiermee de primeur van indiening van burgervoorstellen op de agenda van de gemeenteraad.

Golfodrama verzet zich tegen de komst van een golfcentrum in de polder. Een jaar geleden voor agenderen door burgers voor de gemeenteraad geopend. Om een voorstel op de agenda te krijgen moet het door minimaal honderd kiesgerechtigde burgers worden gesteund. Onder de beide nu ingediende initiatieven staan 150 handtekeningen van ‘gemotiveerde en enthousiaste burgers die heel blij zijn iets te kunnen doen voor het behoud van de polder,’ meldt Gofodrama.

Bovenkerkerpolder Natuurlijk vindt dat de gemeente binnen het project AmstelGroen moet pleiten voor aansluiting in het noorden op het Groengebied Amstelland. Het zou moeten doorlopen naar Waardhuizen en Middenhoven. ‘Zo ontstaat een groene recreatieve zoom om de wijken Groenelaan, Waardhuizen en Middenhoven. Het AmstelGroen project moet zich richten op passieve recreatie zoals wandelen, fietsen, picknicken et cetera,’ aldus de stichting in oprichting.

Golfodrama wil dat in afwachting van de studie naar de recreatieve invulling van de polder de uitvoering van de plannen voor het golfcentrum moet worden opgeschort. De initiatiefnemers willen dat de burgervoorstellen op de agenda komen voor de raadsvergadering van 12 juli.

Lees ook:Burgerinitiatieven tegen golfcentrum op raadsagenda
Lees ook:GroenLinks: ‘College stuurt Golfodrama met kluitje in het riet’
Lees ook:Ook ANWB, Staatsbosbeheer en milieuorganisaties in verzet tegen golfcentrum
Lees ook:Burgerinitiatieven tegen golfcentrum in september in raadscommissie
Lees ook:B en W willen burgervoorstellen tegen golfodrome van tafel

5 reacties op “Actievoerders tegen golfcentrum komen met burgervoorstellen op agenda gemeenteraad

 1. Robert Jan Simons

  Op 19 september is Mr. Dr. E.R. Manunza en andere geïnteresseerden in de gelegenheid om door aanwezigheid te tonen dat men de Bovenkerkerpolder groen wil houden.

  Dan vergadert de commissie RWN, Ruimte Wonen en Natuur, en dinsdagavond 19 september is misschien wel de laatste mogelijkheid om iets tegen de huidige besluitvorming te doen (golfcentrum aanleggen) en te pleiten voor behoud van de groene polder.

  Mvg
  Robert Jan Simons

  PS: Johan, kun je ook zien hoeveel mensen dit artikel gezien hebben?

    /   Beantwoorden  / 
 2. K.Smit

  Hallo ik heb gelezen dat er 700 handtekeningen van voorstanders van de golfbaan zijn aangeboden aan de Provincie Noord Holland, ik vraag mij af zijn dat Amstelveners ????, en hoeveel tegenstanders zijn er, ????, ik denk dat de Amsteveners niet niet zitten te wachten op golfbaan met de daar aan verbonden overlast, oa aantrekken van verkeer door de woonwijken, wij geven meer om landelijke rust, wij genieten op de fiets door de polder

    /   Beantwoorden  / 
 3. Hans van der Liet

  U moet uw medebewoners ook wat gunnen! U lijdt aan het ikke-ikke-ikke-denken!

    /   Beantwoorden  / 
 4. Taz

  Ik zit wel te wachten op een golfbaan, maar, ik zit niet wachten op woningbouw daar en op de tweede Noord-Zuid doorsnijding van de Bovenkerkerpolder daar (van A9 naar N201).

  Taz

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.