Tegemoetkoming energiekosten voor minima

Van de € 70 miljoen die het kabinet beschikbaar wil stellen voor de laagste inkomensgroepen, komt dit jaar 90 mille naar Amstelveen. B en W stellen de gemeenteraad voor daarvan de huishoudens met een minimum inkomen een tegemoetkoming in de sterk gestegen energiekosten te geven. Het rijk keert 35 miljoen uit voor bijzondere bijstand en stelt een zelfde bedrag beschikbaar voor een extra kinderkorting.

De minima moeten een eigen energiemeter hebben om voor de gemeentelijke compensatie van energiekosten in aanmerking te komen. De gemeente denkt dat het om 2500 huishoudens gaat. Er is dan 35 euro per huishouden beschikbaar voor het hele jaar. De inkomensgrens wordt voor ouderen gesteld op 125 procent van de bijstandsnorm en voor overige minima op 110 procent. Voorwaarde is ook dat de minima vrijwel geen vermogen hebben, bijvoorbeeld in de vorm van een auto.

Lees ook:Compensatie energiekosten minima verdubbeld
Lees ook:Deel raad wil verdubbeling energiekosten compensatie minima
Lees ook:Collectieve verzekering basispakket voor minima
Lees ook:‘Compensatieregeling energiekosten zorgt voor tweedeling bij de minima’
Lees ook:Kerstgratificatie voor minima

2 reacties op “Tegemoetkoming energiekosten voor minima

  1. H.de Vries

    hoeveel FORMULIEREN/KOPIËN MOETEN ZE DAARVOOR OPSTUREN??? misschien de meter laten zien in het raadhuis ???

      /   Beantwoorden  / 
  2. Johan Th. Bos

    Bergen, natuurlijk, al zegt dit college van B en W ook weer dat het wil dereguleren. Moet het wel die ambtelijke tanker vol liefhebbers van regel op regel proberen om te krijgen. En dat lukt niet. Bovendien is de VVD – nu sterk vertegenwoordigd – als de dood dat er een paar stuivers teveel naar arme mensen gaat, want aan die categorie heeft de partij een broertje dood.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.