ICT blijft probleem voor gemeente

Martin Kortekaas. Foto: Groen
Links.

De gemeente wil in sneltreinvaart digitaliseren, maar het wil niet vlotten. Dat bleek opnieuw bij de raadscommissie Algemeen Bestuur en Middelen, die de jaarrekening over 2016 besprak. Twee jaar geleden is 1,7 miljoen uitgetrokken voor verbetering van de ICT, dit jaar moet er 0,7 miljoen bij, maar er zijn nog geen resultaten geboekt, constateerde Martin Kortekaas van GroenLinks.

Verantwoordelijk wethouder Jeroen Brandes gaf toe dat er wel sprake is van vertraging. In huis bleek toch niet de vereiste kennis voorhanden, zodat ie moest worden ingehuurd. “We hebben wel tijd, maar geen euro’s verloren”, suste hij de commissie.

Er is volgens hem geen sprake van een crisis op ICT-gebied, wel is er veel werk aan de winkel. En daarbij is zorgvuldigheid het belangrijkste. Maar intussen is er wel extra geld nodig, zei Brandes. “De wereld staat nu eenmaal niet stil.”

Volgens Kortekaas wordt er van het ICT-front weinig gemeld. Wat de miljoenen hebben opgeleverd, is volgens hem niet vast te stellen en de gemeenteraad wacht al twee jaar op resultaten. “Kan de wethouder ons voorrekenen hoeveel euro’s zijn weggegooid door ICT-fouten?”

 

 

Lees ook:GL: ‘Gemeente faalt met ICT en Duurzaamheid’
Lees ook:Oppositie: ‘Jaarrekening toont foute accenten’
Lees ook:Parkeren mantelzorgers veel goedkoper
Lees ook:Praten met GroenLinks
Lees ook:GroenLinks: ‘Wachttijden lopen op’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.