Heruitgave boek over WO 2 in Amstelveen

Willemijn Paijmans (adviseur Cultureel Erfgoed Gemeente), mevrouw Van Kuiken en wethouder Herbert Raat

Willemijn Paijmans (adviseur Cultureel Erfgoed Gemeente), mevrouw Van Kuiken en wethouder Herbert Raat

Er komt een nieuwe uitgave van het boek ‘Jaren van Verduistering’, geschreven door Tini Visser in opdracht van toenmalig burgemeester Otto van Diepen. Het gaat over Amstelveen in de oorlogsjaren. Visser was de eerste voorlichtster van de gemeente en schreef het boek na die tijd.

De nieuwe uitgave omvat een kleine oplage en wordt ook digitaal uitgebracht, samen met de resultaten van een vervolgonderzoek binnen het project ‘Nooit meer teruggekomen’ van onze de burgemeester en Amstelveen Oranje. De gemeente kreeg toestemming van de oorspronkelijke uitgever van het boek van Visser, de Walburg Pers, maar praat nu over de kosten. Begin volgend jaar komt er een voorstel van B&W aan de gemeenteraad, laat wethouder Herbert Raat die weten.

“Als we het nu niet opnieuw uitgeven, is het voor altijd verloren”, zegt hij verder op zijn blog. Volgens hem komt er steeds meer informatie binnen over Amstelveen in de tweede wereldoorlog. Zoals van mevrouw Van Kuiken uit Canada, dochter van dominee Jelle Kuiken, die tijdens de bezetting in de Dorpskerk stond. Mevrouw Van Kuiken komt af en toe naar Nederland en stond met volle tassen vol herinneringen op een gegeven moment in het raadhuis.

Raat: “Mevrouw had gehoord over de aandacht die we als gemeente schenken aan Amstelveense historie. Of zij haar spullen mocht doneren. Nou en of! We hebben meteen een afspraak met haar gemaakt.” Haar vader is een van de geïnterviewden door Visser.

 

 

 

Lees ook:Ondanks subsidie kost oorlogsboek € 40
Lees ook:Drie jaar wachten op trapleuning…
Lees ook:Raat, nu fractievoorzitter VVD, leidt coalitie-overleg
Lees ook:Gemeente maakt 7000 historische foto’s openbaar
Lees ook:Carolijn Visser in bibliotheek aan Stadsplein

Eén reactie op “Heruitgave boek over WO 2 in Amstelveen

  1. Gerben

    Heeft Otto al een straat?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.