Ondanks subsidie kost oorlogsboek € 40

verduisteringHoewel de gemeenteraad voor de heruitgave van twee boeken over respectievelijk de Tweede Wereldoorlog en de geschiedenis van Amstelveen zeventig mille op tafel legde, blijkt een ervan – ‘Jaren van Verduistering’ door Tini Visser – te koop voor bijna € 40. Het herdruk komt er aan en is de bestellen bij boekhandel Blankevoort.

CDA-lid Pier Rienks van de raadscommissie Algemeen Bestuur en Middelen, zelf zowel uitgever als boekverkoper, vond destijds de gemeentelijke financiële bijdrage enorm hoog. Hij stelde er vragen over aan B&W, maar kreeg geen duidelijk antwoord.

Het destijds in opdracht van de gemeente geschreven en in 1989 verschenen boek van Visser, was snel uitverkocht. Een herdruk kwam er nu met medewerking van de gemeente.

Toen op 10 mei 1940 in de vroege lentemorgen Schiphol werd gebombardeerd, begonnen de jaren van verduistering en luchtalarmen. Aan de hand van dagboeken en publicaties volgde schrijfster Tini Visser de loop van de oorlog. Zij vermeldt ook de geschiedenis van 110 getuigen.

‘Jaren van verduistering’ is volgens de boekhandel tot op heden het belangrijkste geschiedkundige boek over Amstelveen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Er zijn nieuwe afbeeldingen opgenomen en op verzoek van ooggetuigen enkele rectificaties doorgevoerd. Het boek gaat € 39,50 kosten. Men kan het reserveren door een mail te sturen naar [email protected], te bellen met 020 6455694 of door even de winkel binnen te lopen.

 

Lees ook:Tini Visser ging door pijnlijke periode
Lees ook:Lezing en wandeling naar gebombardeerd huis
Lees ook:Boeken met lokale historie heruitgegeven
Lees ook:Heruitgave boek over WO 2 in Amstelveen
Lees ook:Presentatie historische boeken: ‘Dit is het begin’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.