Drie jaar wachten op trapleuning…

Herbert Raat (rechts) bij de mevrouw Wendel en buren

Drie jaar was zij er mee bezig om een trapleuning in een flatcomplex aan de Eleanor Rooseveltlaan. Telefoontjes naar gemeente en woningcorporatie Eigen Haard hielpen niets. “Ik zou terug worden gebeld, maar dat gebeurde dan weer niet. Dan pakte ik boos zelf maar weer de telefoon, maar ik werd van kastje naar de muur gestuurd”, vertelt mevrouw Wendel. “Totdat mijn buurman wethouder Herbert Raat op de tv zag verkondigen dat iedereen maar naar hem moest komen om dingen opgelost te krijgen.”

Dat deed ze dus. En met succes. Binnen enkele weken werd de gevraagde leuning aangebracht. Raat belde terug en kwam langs, ik liet hem de brief zien en kort daarna belde Eigen Haard dat de leuning er zou komen. Wat sinds juni 2013 niet lukte, kon nu opeens wel. Raat was heel kordaat, vind ik. Hij luistert tenminste naar je, geeft antwoorden waar je wat aan hebt en begrijpt wat je bedoelt.”

De leuning is er voor oudere bewoners. Volgens mevrouw Wendel is ook de wetgeving niet altijd duidelijk geweest. “De ene keer viel het onder de gemeente en de andere onder de corporatie.” Raat meldt dat hij met Eigen Haard had laten bellen. “Toen ik er kwam, stond er gebak voor ons. Alles was opgelost.”

Mevrouw Wendel: “Toen het goede nieuws telefonisch van Eigen Haard kwam, viel ik bijna van de trap…”  Goed dat er nu een leuning zit (rechts). Wat allemaal niet wegneemt dat instanties op het gebied van het sociale domein kennelijk gewend zijn langs elkaar te werken.

 

Lees ook:Brandveiligheid cultuurstrip niet in orde
Lees ook:Fusie St. Lodewijk en Eigen Haard
Lees ook:Ondanks verhoging bouwleges onder landelijk gemiddelde
Lees ook:Onthulling winnend kunstwerk Eigen haard Fonds
Lees ook:Actie tegen woonfraude: ‘Ze zit in slowakije’

20 reacties op “Drie jaar wachten op trapleuning…

 1. Frank

  In principe is dit natuurlijk belachelijk. Een gewone burger krijgt iets waar ze recht op heeft na 3 jaar bellen niet. De wethouder gaat bellen en in een poep en een zucht is het geregeld.
  Ik denk als de wethouder gaat inventariseren wat in vele sociale woningbouw aan achterstallig onderhoud en hij moet bellen met Eigen Haard daarover, dat hij daar voorlopig een dagtaak aan heeft.
  Bijvoorbeeld ; Hoeveel huizen in de sociale woningbouw hebben nog (gedeeltelijk) geen dubbel glas? Je kan het wel krijgen hoor, maar dan krijg je nog eens een huurverhoging op je huurverhoging, dus bovenop de 4 1/2% die je al hebt.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Rotary-vriendje

  Ik wil me proberen in te houden, maar ik voel dat het niet lukt.

  Walgelijk dat je als egotrippend wethoudertje jezelf continu met misstanden op de kaart moet zetten. De goedmoedige hartelijke innemende VVD-er Raat die zo goed naar de inwoners luistert. Man, zorg gewoon dat een woningbouwcorporatie doet wat zij moet doen. Onderhoud plegen en wooncomfort bieden !

  Ik zie Raat al de telefoon pakken; Hé Eigen Haard, zijn er nog projectjes die jullie kunnen vertragen of nalaten ? Dan kom ik namens de bewoners de boel in orde maken. De verkiezingen staan voor de deur en we staan er niet zo best voor. Oké, bedankt !

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank

   Het zijn inderdaad goedkope PRtrucjes, maar ik geloof wel dat hij wil dat Eigen Haard zich aan de afgesproken regels houdt.
   Hij wil tenslotte dat Amstelveen er mooi uit ziet (wie niet?)
   Dat hij aan de andere kant de sociale woningbouwvoorraad aan gort wil slaan ten faveure van mensen die modaal ++ en expats zijn, is weer een ander verhaal.

     /   Beantwoorden  / 
 3. Peterpc

  Goed gedaan Herbert. Jij bent er altijd voor ons gewone mensen. Laat je vooral niet afleiden door dat links regressieve
  geneuzel. Misschien komt er een tijd dat als dat volk zich weet te gedragen, dat ze ook mogen meesnoepen. Gaat ze natuurlijk niet lukken. * schaterlacht *

    /   Beantwoorden  / 
  1. Rotary-vriendje

   Ik hoef toch niet wéér met mijn beruchte lijstje te komen, hè ? Oh, wacht, ik vat ‘m; je bedoelt dat volk met die brievenbusfirma’s. Ja, dat is inderdaad schandalig geneuzel.

     /   Beantwoorden  / 
   1. PeterPC

    Lijstje? Bedreig je me met lijstjes? Grapjas. Welke brievenbusfirma’s? De Panama constructie? Alles volgens de wet gedaan. Ik ben blij dat wetten nog eens nageleefd worden. Zo vaak zie je dat niet meer gebeuren.

    Het is natuurlijk afgunst jegens rijke mensen, met als mooiste, ook uit SP-koker afkomstig argument tegen “belastingparadijzen” dat arme mensen er niets aan hebben. Nee, dat haalt je de koekoek, dat is nu net wat de woorden “rijk” en “arm” betekenen. Verder is er, zolang de wet niet wordt gewijzigd, zowel bruto als netto weinig aan de hand.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Rotary-vriendje

     Fantastisch om als rechtsmensch door het leven te gaan. Die lui mogen sjoemelen, liegen, bedriegen (Panamapapers) en als je een appèl doet op dat graaigedrag dan ben je meteen afgunstig, jaloers en noem alle clichés maar op. Wat is dat toch voor weeffout in het DNA van de rechtsmensch ?

     Maar wat is er nou tegen het verzachten van armoede ? En ik zal het je maar vertellen, want ook Mark Rutte is het nooit verteld; ja, er is armoede in Nederland. Er is niets tegen rijkdom, maar alles tegen armoede. En het fnuikende is, dat uiteindelijk ook de welgestelden een groot deel van hun welvaart verliezen als er veel mensen in armoede leven. Maar zo slim zijn ze nou net weer niet om dat te willen zien.

     Ps. Je voelt je wel snel bedreigd ? Hoe komt dat, BBF ?

       /   Beantwoorden  / 
     1. PeterPC

      Ik bedoelde ‘dreigen’.

        /  
 4. Kees

  Ik ga voor die originele leuning links.
  Mooi de Raat leuning rechts. Die linker lijkt me steviger.
  Het blijft dus oppassen.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Arjan

  Als het probleem opgelost is heeft het toch geen zin meer om te zeuren !

    /   Beantwoorden  / 
 6. Katrijn

  Het gaat niet om het probleem, maar om foto nummero zo veel.

    /   Beantwoorden  / 
  1. PeterPC

   Wat is er mis met die foto? Toch geweldig dat die mensen zo in het zonnetje gezet worden? Of mogen die niet op de foto? Malle ideeën hou je er op na Katrijn.

     /   Beantwoorden  / 
 7. aggie

  Wat vresekijk al die ongnuanceerde reacties die helemaal niets met het voorval te maken hebben.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Katrijn

   Doe ons dan eens een genuanceerde reactie. Lijkt me leuk.

     /   Beantwoorden  / 
 8. Robert van Waning

  Als je gloeilamp kapot was, kwam Frits Philips zelf een nieuwe indraaien. Een foto in de krant hoefde van hem niet. Dat vond hij overdreven voor zo’n kleine moeite.

    /   Beantwoorden  / 
  1. PeterPC

   Bij wie dan?

     /   Beantwoorden  / 
 9. Katrijn Goossens

  Even iets anders. Hoe gaat het trouwens met de uitverkoop van de sociale woningbouwflats aan Ds Heldringhstraat? Daar mag ook wel iets aan gebeuren en het opknappen van de hellingbaanflat aan de Benderslaan.
  Ik heb wel gezien dat men druk bezig is met de Plesmansingelflat. Ik vraag me enkel af met hoeveel de huren daar “aangepast” gaan worden voor eventuele nieuwe bewoners. Ook vernomen dat de huisjes (< 60m2 + bergingszolder, bijna 60 jaar oud) aan de Hortensia-, Boksdoorn-, Sleedoorn, Vuurdoornlaan bij nieuwe bewoners allemaal naar de vrije sector getild worden. ( ongeveer 870 euro)

  Blijkbaar mogen mensen in de gemeente Amstelveen die afhankelijk zijn van de sociale sector enkel in flats wonen van minimaal 35 jaar oud en met een energielabel D.

    /   Beantwoorden  / 
 10. Robert van Waning

  Een wethouder onder wiens bewind zulke nalatigheden voorkomen en die zelf dit soort akkefietjes moet opknappen, heeft zijn organisatie niet op orde. Dat is de strekking van dit verhaal. Dat zo’n wethouder dan nog op de foto durft, is de schaamteloosheid ten top.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank

   Niet de zaken omdraaien van Waning! Wie voldeed in eerste instantie niet aan de eisen, waarvoor zij zelf hadden getekend? Dat was Eigen Haard! En niet Raat. En natuurlijk is het belachelijk dat zo’n probleempje pas opgelost kan worden als er een wethouder aan te pas komt, maar de fout ligt in eerste instantie bij Raat.
   En Raat maakt, dat is hem wel toevertrouwd, direct een PR-stuntje van. Elke rechtgeaarde politicus/bestuurder doet dat, ongeacht politieke richting. Alleen bij hem vind ik het wel eens lachwekkend overkomen, want je ziet zijn gezicht( en gestalte) werkelijk overal opduiken.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Frank

    Sorry, foutje, moest zijn: de fout ligt in eerste instantie bij Eigen Haard en dus niet Raat.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.