Brandveiligheid cultuurstrip niet in orde

Herbert Raat

Niet alleen de schouwburg bleek, zoals eerder gemeld, niet optimaal brandveilig te zijn. Ook met  andere onderdelen van de cultuurstrip is dat het geval. Dat meldt  wethouder Raat (VVD) van Vastgoed aan de gemeenteraad. Het gaat om gebreken aan zogenoemde brandscheidingen, voornamelijk betreffende doorvoer van kabels en leidingen boven verlaagde plafonds. Het probleem wordt opgelost in een gezamenlijke aanpak door alle partijen in de cultuurstrip. Er is naar schatting 90 mille mee gemoeid. Die kosten kunnen volgens Raat worden gedekt uit het reguliere budget voor onderhoud van gemeentelijk vastgoed.

De brandonveiligheid in de schouwburg kwam aan het licht bij een inspectie van de verbouwing, waarbij er onder meer een nieuwe toneeltoren kwam.

Toen werden vluchtwegen, brandmeld- en ontruimingsinstallatie, noodverlichting, ontruimingsplan, brandblusmiddelen en brandscheidingen bekeken. Bij die laatste zijn gebreken geconstateerd en inmiddels hersteld. Maar ook elders in de strip bleken die te bestaan. Daar wordt nu aan gewerkt. In de loop van de zomermaanden is de klus geklaard, verwacht Raat.

Lees ook:Toneeltoren nu ook van buiten in het volle licht
Lees ook:Rondleiding in nieuw toneelhuis schouwburg
Lees ook:Grote zaal schouwburg heropend met megaproductie
Lees ook:Brandveiligheid schouwburg niet in orde
Lees ook:Miljoen euro nodig voor verbouwing schouwburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.