Crematorium Zorgvlied gaat 2 miljoen euro kosten

001[1]Voor de bouw van een crematorium en de renovatie van de aula op Zorgvlied denkt de gemeente de komende tijd 3,6 miljoen euro nodig te hebben, B&W hebben twee ton krediet van de gemeenteraad gevraagd voor de voorbereidingskosten, waarin bijna 80 mille voor de architect, constructeur en overige adviseurs ten behoeve van het crematorium is gereserveerd. Voor de aulua worden die kosten op bijna een halve ton geschat. Pas als er concrete plannen op tafel liggen kan ook een definitief budget worden vastgesteld. De aula van de begraafplaats dateert uit 1930 en is aan renovatie toe, laat het college weten. Omdat de keuze voor cremeren jaarlijks stijgt en landelijk nu 57 procent van de uitvaarten omvat, willen B&W daartoe ook de mogelijkheid op de Amstelveense begraafplaats creëren. Het behoort volgens het college tot de gemeentelijke basisvoorzieningen. Overigens zijn de voor een crematorium en aularenovatie benodigde bedragen al in 2007 vastgelegd in het financieel meerjarenplan van de gemeente.De bouw van het crematorium gaat ongeveer een jaar duren en start eind 2010. Hoelang de renovatie van de aula nog op zich laat wachten is nog niet duidelijk, omdat wegens de status van Rijksmonument van Zorgvlied daarvoor een speciale procedure geldt. Het crematorium gaan naar schatting twee miljoen euro kosten, de renovatie 1,6 miljoen.

Lees ook:Gemeente heeft haast met bouw
Lees ook:Eindelijk bouw crematorium Zorgvlied
Lees ook:Crematorium miljoen duurder dan verwacht
Lees ook:Bouw crematorion Zorgvlied begonnen
Lees ook:Strijd om crematorium Zorgvlied duurt voort

28 reacties op “Crematorium Zorgvlied gaat 2 miljoen euro kosten

  1. Peter Haitsma

    Wij hebben het uitvaart centrum Watergraafsmeer ontworpen en ingericht voor een scherp tarief, smen met de PC Hooftgroep hebben wij een vernieuwd uitvaartcentrum gecreeerd wat klaar is voor de toekomst, uitspraken waren warm, sfeervol. Verder hebben wij een nieuw uitvaartcentrum ontworpen en ingericht in Stedebroec ook voor de PC Hooftgroep. Graag hebben wij contact om ook u verder te helpen om met kennis van de markt een goed product te leveren voor een lage prijs.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

      Moet u de gemeene, college van B&W bellen of schrijven: 020 5404911

        /   Beantwoorden  / 
  2. Peter Haitsma

    Dank Johan, is er ook een verantwoordelijk persoon? Goed artikel trouwens!

      /   Beantwoorden  / 
      1. de schoolmeester

        En de hr. HvdL de eerste klant, liefst levend.

          /   Beantwoorden  / 
      2. Peter Haitsma

        Dank Hans en ik ben het niet eens met de reactie hierboven, boze collega??

          /   Beantwoorden  / 
        1. Hans van der Liet

          Ik ben van Frank Bikker gelukkig geen collega. Frank is een persoon die het maar moeilijk kan verkroppen dat zijn linkse denkbeelden slechts door weinigen worden gedeeld en uit onvrede daarover wenst hij fatsoenlijke mensen als mij een spoedige dood. Tsja, het zal je onderwijzer maar wezen.

            /   Beantwoorden  / 
          1. de schoolmeester

            Ja, verbeeld je Hans en het onderwijs. Ik denk dat hij het er geen middag volhield. Trouwens ook een zegen voor het onderwijs, dat er niet van dergelijk soort mensen voor de klas staan. Zij die van zichzelf denken dat ze tot de elite behoren. Trouwens wat is elite. Iemand die een 10 voor iets gehaald heeft. Misschien wel op dat gebied, maar voor de rest kan die als mens wel een grote minkukel zijn. Ik ken er zat. Hij kon zo goed leren, maar is helaas niets geworden.

              /  
    1. Johan Bos

      Verantwoordelijk wethouder (nog) Remco Pols. Welke ambtenaar weet ik niet. Maar Pols komt niet terug in het nieuwe college van B&W. Vraag anders even bij voorlichting 5404 553

        /   Beantwoorden  / 
  3. Hans van der Liet

    Niets geworden? Ik ben een geschoolde jurist die per maand 3 mille netto mee naar huis neemt, drol. Daarvan kan jij alleen maar dromen. Mijn beide ouders waren leraren aan een middelbare school in Amsterdam, geen basisschooltje waar ze mensen als jij aanstellen, die nog niet eens de taalvaardigheid van een twaalfjarige hebben.

      /   Beantwoorden  / 
    1. de schoolmeester

      Hapt er hier iemand?

        /   Beantwoorden  / 
    2. Johan Bos

      Aardig inkomen, maar een beetje advocaat doet het daar niet voor, lijkt mij. Intussen bewonder ik wel je openhartigheid over het inkomen, dat er natuurlijk best mag zijn.

        /   Beantwoorden  / 
      1. de schoolmeester

        Inderdaad, een klein beetje advocaat.
        -
        @ Hans. Veel plezier!!!!!

          /   Beantwoorden  / 
  4. Hans van der Liet

    Ja Bikker, en ik blijf net zolang doorhappen totdat je hoofd van je romp gescheiden is.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Hans van der Liet

    Frank, ik beleef haast iedere dag plezier aan jouw stompzinnige bijdragen, die het intellectuele niveau van de modale basisscholier niet ontstijgen.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Hans van der Liet

    Ik ben overigens geen advocaat. Dus kan men net zo goed schrijven, dat een chirurg meer verdient.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Andreas

      U hebt geen medicijnen, maar rechten gestudeerd. Maar die studie vervolgens blijkbaar niet optimaal benut om geld te verdienen, begrijp ik. U hebt er niet uitgehaald wat er in zat. Of zie ik dat verkeerd? Een van de vele meesters in de rechten, die terecht zijn gekomen in banen die men ook best zonder die studie aan zou hebben gekund. In feite dus een studie waarmee u waarschijnlijk weinig of niets hebt gedaan….Als ik het verkeerd zie – en ik doe volgens u waarschijnlijk niet anders – meldt u dat naar ik aanneem wel.

        /   Beantwoorden  / 
  7. Hans van der Liet

    U ziet het – uiteraard – helemaal verkeerd. Zo had mijn eerste baan als stafjurist bij de Raad van State als kwalificatie-eis wel degelijk een voltooide rechtenstudie. Bij het ministerie van Financiën werden de eisen al wat soepeler: hier was een doctoraalstudie economie ook voldoende geweest.
    Sinds ruim tien jaar werk ik in de financiële sector van het bedrijfsleven en hoewel daar geen formele kwalificatie-eisen gelden voor mijn métier als compliance officer, zal het iemand zonder een juridische achtergrond toch zwaarder vallen zich staande te houden.

    Financieel heb ik dan wellicht niet het maximale eruit gehaald, maar van 3 mille netto kan ik goed leven. En in mijn zeven Zwitserse jaren lag het inkomen bij CHF 125k, dus mij zult u niet horen klagen :-)

      /   Beantwoorden  / 
  8. Hans van der Liet

    Maar wees gerust: als u zin heeft nog meer off the cuff-opmerkingen te maken die kant noch wal raken omdat u mij totaal niet kent, schroom niet ze te plaatsen. Het is me een genoegen u verbaal neer te sabelen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Andreas

      Verbaal lijkt mij toch iets anders dan schriftelijk, c.q. per mail. Volgens mij alaat verbaal gesproken tekst. Daar lijkt mij ok een proces verbaal aan gelinkt. Maar ja, misschien zie ik het verkeerd. Als jurist weet u natuurlijk meer van processen verbaal dan een eenvoudige burger,,,

        /   Beantwoorden  / 
  9. Hans van der Liet

    Alles wat met woorden te maken heeft, mag verbaal heten. Want dat komt van het Latijnse verbis, hetgeen “woord” betekent.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Andreas

      Toch: als iemand wordt geprezen omdat hij verbaal zo sterk is, gaat het in de praktijk altijd over zijn conversatie, niet over zijn schrijfstijl. Vandaar. Ik zoek het nog wel even uit.

        /   Beantwoorden  / 
  10. Hans van der Liet

    Doe dat vooral. Maar weet dat verbaal geweld als tegenhanger geldt van fysiek geweld en dat wanneer een agent iemand verbaliseert, dan betekent dat, dat hij een bonnetje SCHRIJFT en niet dat hij een donderpreek houdt.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

      Nee, hij schrijft op wat de overtreder zegt. Het is dus een rapportage van het gesprokene.

        /   Beantwoorden  / 
  11. Hans van der Liet

    Onzin, heer Bos. Dat is een proces-verbaal. Als ik zwijgend te hard rijd en eenmaal aangehouden als verdachte in mijn zwijgen volhard, word ik ook geverbaliseerd immers.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

      Ik had het ook over een proces verbaal. Daar doelde u toch op?

        /   Beantwoorden  / 
  12. Hans van der Liet

    Nee, het ging om de vraag of ik op deze site iemand verbaal kan neersabelen. De heer Andreas trok dat in twijfel, omdat hij in de onjuiste veronderstelling verkeerde dat “verbaal” slechts ziet op het gesproken woord en niet ook op het geschrevene.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.