Bouw crematorion Zorgvlied begonnen

!cid_3Foto crematoriumMet het verleggen van een kei startte wethouder Peter Bot maandag officieel de bouw van een crematorium op begraafplaats Zorgvlied. Het is een zogenoemd crematorion, een verbrandingsoven zonder eigen aula, het eerste in Nederland. In feite gaat het alleen om de technische ruimte, aan de kant van de A10.

Die krijgt een tipi-achtige vorm, naar boven gericht, waardoor volgens de ontwerpers het gevoel van een opgaande reis wordt versterkt.

Volgens Bot (BBA) gaat met de bouw van het crematorion een lang gekoesterde wens van de klanten van Zorgvlied in vervulling. “Bovendien bieden we nu als gemeente Amstelveen ook voor het eerst aan onze bewoners de mogelijkheid tot cremeren”, zegt hij op de gemeentelijke website. In januari 2016 is het crematorion klaar. De gemeente verwacht daarna ongeveer 500 crematies per jaar, een aantal dat volgens Bot in de toekomst nog kan groeien.

Aan de bouw ging een jarenlange procedure vooraf. Het ontwerp is van GroupA architecten. Die ging ervan uit dat nabestaanden de overledene tot het laatste moment willen begeleiden. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in de aula van Zorgvlied. Daarna begeleiden de belangstellenden en nabestaanden de overledene via een groene omgeving naar het crematorion. Daar kan men verkiezen de kist achter te laten of die zelf in de oven te zetten.

De vraag naar cremeren groeit nog steeds. Daarvoor kiest, volgens een onderzoek, 75% van de Nederlanders.

 

 

 

Lees ook:Crematorion officieel geopend
Lees ook:Overeenstemming Zorgvlied en Joodse Gemeente over crematorion
Lees ook:Hoogste punt van crematorion
Lees ook:Weer Open Dag op Zorgvlied
Lees ook:Crematorium miljoen duurder dan verwacht

Eén reactie op “Bouw crematorion Zorgvlied begonnen

  1. gerben

    Al een indicatie van de prijslijst voor gegadigden voor een crematie te Zorgvied?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.