Hoogste punt van crematorion

ophijsen met auto;s en mensen toren van bovenafHet in aanbouw zijnde crematorion op Zorgvlied heeft nu het hoogste punt bereikt. De tentachtige overkapping er boven werd vorige week opgetakeld naar zestien meter hoogte en daarna uitgevouwen en onder spanning vastgemaakt. Oven en andere apparatuur worden nu geplaatst. Het crematorion kan naar verwachting half februari worden geopend.

Het is het eerste in Nederland en krijgt een bijzondere tipi-achtige vormgeving. Daardoor wordt het gevoel van een opgaande reis versterkt, zegt de gemeente. Zij voegt er aan toe dat het gekozen materiaal voor een ‘verrassend zachte uitstraling’ zorgt.

Het crematorion herbergt feitelijk alleen een technische ruimte waarin de crematieoven staat. Door dat concept krijgt het cremeren op Zorgvlied ‘een eigentijds, individueel en persoonlijk karakter’, meldt de gemeente.

Onderzoek wijst volgens haar uit dat ongeveer 75% van de ondervraagden kiest voor cremeren en 25% voor begraven. Zorgvlied verwacht ongeveer 500 crematies per jaar te verzorgen. Dat aantal kan volgens de directie nog groeien.

 

Lees ook:Bouw crematorion Zorgvlied begonnen
Lees ook:Overeenstemming Zorgvlied en Joodse Gemeente over crematorion
Lees ook:Crematorion officieel geopend
Lees ook:Weer Open Dag op Zorgvlied
Lees ook:Crematorium miljoen duurder dan verwacht

Eén reactie op “Hoogste punt van crematorion

  1. frank bikker

    Of dit nu past bij de rest van Zorgvlied?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.