Politie schiet stier dood op Aelbrechtlaan

Op de Graaf Aelbrechtlaan is woensdag een stier, na een lange achtervolging, door de politie dood geschoten. Hij was, samen met enkele andere runderen, uit een weiland bij de brandweerkazerne aan de Oranjebaan ontsnapt. in het centrum van Amstelveen door de politie doodgeschoten.

De stier rende daarna dwars door de stad. Volgens de politie is die urenlang bezig geweest om hem te vangen, maar dat lukte niet. Ook eigenaar, een boer, deed er zijn best voor. De Beneluxbaan moest gedeeltelijk worden afgezet om ongelukken te voorkomen en de ongeveer negen dieren te pakken te krijgen.

Op een gegeven moment werd een van de agenten door de stier bijna omver gelopen. Ook kwamen kinderen in de buurt van het dol geworden dier. De politie heeft toen besloten hem met kogels om het leven te brengen. Er werd meermalen geschoten, maar dat was de politie om de stier niet onnodig te laten lijden. Met een veewagen is het kadaver afgevoerd. Eerder circuleerde er een bericht over een losgebroken stier bij het Oostelijk Halfrond. Mogelijk ging het om hetzelfde rund.

Lees ook:Schot gelost bij aanhouding inbrekers
Lees ook:Twee verdachten diefstal aangehouden
Lees ook:Vijf verdachten (poging tot) inbraak aangehouden
Lees ook:‘De Stier’ weg uit Broersepark
Lees ook:GL: ‘Kan het diervriendelijker dan doodschieten?’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.