Twee verdachten diefstal aangehouden

Foto: amstelveenweb.com

Foto: amstelveenweb.com

Verdacht van een woninginbraak zijn in Ouderkerk donderdag (22 januari) twee mannen aangehouden door de politie, die daarvoor ook gebruik maakte van een helikopter. Dankzij de politiehelikopter kon in elk geval één van de verdachten worden aangehouden.

Een inwoner van Ouderkerk had rond 19.00 uur twee inbrekers betrapt in een huis aan de Overweg. De daders gingen er na een vechtpartij met de man (58) vandoor. Diverse politie-eenheden zochten in de omgeving naar de gevluchte dieven, die later overigens geen vaste woon- of verblijfplaats bleken te hebben. Uit de politiehelikopter werd ook tijdens de zoektocht gekeken.

Toen agenten op de Machineweg een man op de rijbaan zagen lopen,  controleerden zij die. Hij bleek buiten adem en bezweet, een situatie waarvoor hij geen duidelijke verklaring had. Uit zijn jaszak kwamen diverse sieraden, waarvan hij ook de herkomst niet goed kon verklaren, zodat hij – verdacht van inbraak en diefstal – werd aangehouden.

In weilanden bij de Korte Dwarsweg zag men uit de politiehelikopter een man rennen, waarover een seintje naar agenten op de grond werd gegeven, die hem aanhielden. Hij had zich in een sloot gepogd zich op dat moment te verstoppen. De verdachten, die nog vast zitten, zijn 18 en 28 jaar.

Lees ook:Verdachte mannen aangehouden
Lees ook:Verdachten overvallen gepakt
Lees ook:Inbrekers gepakt door attentie buren
Lees ook:In Amstelveen wonende juweliers verdacht van heling
Lees ook:Vijf verdachten (poging tot) inbraak aangehouden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.