Inbrekers gepakt door attentie buren

Logo politie AmsterdamZowel in Uithoorn als Amstelveen hadden de in totaal zes verdachten ingebroken. Zij werden vorige week aangehouden. In Amstelveen gestolen iot woningen aan Tulpenburg en de Katerstraat.

Dat eerste gebeurde al in april, toen uit een leegstaande woning gereedschap verdween. De gedupeerde eigenaar ontdekte een zaag ervan op marktplaats en sloeg alarm. Daardoor konden twee verdachten (25 en 27 jaar) uit Haarlem en IJmuiden worden gearresteerd. De twee bekenden.

Ook werden twee verdachten (21) van inbraak in een woning aan de Katerstraat, waar zij onder meer sierraden wegnamen, aangehouden. De mannen kwamen uit Utrecht en IJsselstein. De arrestatie bond plaats dankzij de oplettendheid van een buurvrouw van de woning, die de politie alarmeerde. De sieraden zijn gevonden in de tuin en de kleding van een der verdachten. Het duo bleek overal in het land diefstallen te hebben gepleegd. Twee anderen zijn aangehouden wegens woningdiefstal in Uithoorn, die werd ontdekt doordat buren lawaai in het huis hoorden. Een van beiden, een 17-jarige, verkeerde nog in een proeftijd. De andere verdachte is 20.

 

 

Lees ook:Veel aanhoudingen overval Rembrandtweg
Lees ook:Verdachten overvallen gepakt
Lees ook:Hennepkwekerijen in Keizer Karelpark
Lees ook:In Amstelveen wonende juweliers verdacht van heling
Lees ook:Inbrekers op heterdaad betrapt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.