Gemeente neemt snel veiligheidsmaatregelen in Randwijck

Als reactie op de suggesties en klachten van de bewoners van Randwijck neemt de gemeente in samenwerking met het Amsterdamse Stadsdeel Zuider-Amstel een serie maatregelen om de veiligheid in de wijk te verbeteren. Dat is een indirect gevolg van de dodelijke overval op de avondwinkelier aan de Kalfjeslaan. B en W melden dat in een brief aan buurtbewoners. Het toezicht op de omgeving van de Kalfjeslaan en de Amsterdamseweg wordt geïntensiveerd.

 

   "Alles is er op gericht personen die ongewenst gedrag vertonen daarop aan te spreken. Geüniformeerde toezichthouders van de Dienst Stadstoezicht zijn op vrijdag-, zaterdag- en zondagavond gedurende wisselende tijden frequent aanwezig. Op werkdagen wordt dagelijks door deze toezichthouders toezicht gehouden. Ook is de buurtregisseur altijd bereikbaar via 0900-8844 en surveilleert de politie regelmatig in de wijk. Medio oktober wordt het effect van het extra toezicht geëvalueerd," schrijven B en W aan de buurtbewoners.

Ook de openbare ruimte krijgt extra aandacht. Binnen enkele weken wordt de bestrating opgeknapt (rechtzetten scheve tegels en dergelijke) en extra geveegd in Randwijck.

Op 6 september ontdoen medewerkers van Stadsdeel Zuider-Amstel de weg van onkruid op het pleintje aan de westzijde van Amstelveenseweg, dat toegang geeft tot het Amsterdamse Bos. Op 20 september is er tussen 14.00 en 16.00 uur een wijkschouw. Vertegenwoordigers van politie, opbouwwerk en gemeente Amstelveen lopen dan gezamenlijk door de wijk. Bewoners kunnen dan vertellen wat in hun wijk goed is en wat beter kan. Het college wil ook de horeca in de omgeving nader bekijken.

 

Voor winkeliers en ondernemers organiseert de gemeente Amstelveen op 3 september een informatieavond. Die worden dan geïnformeerd over geplande preventieve maatregelen. B en W zeggen in hun brief open te staan voor suggesties over het beheer van en toezicht op de wijk. Daarvoor kan men bellen met 020 5404911. Voor meer informatie: http://www.amstelveen.nl/.

 

Maandag 1 oktober aanstaande wordt in de bibliotheek op het Stadsplein in Amstelveen om 19.00 uur het jaarlijkse ronde-tafelgesprek over veiligheid gehouden. Daar kunnen inwoners vertellen wat zij vinden van de veiligheid in hun leefomgeving.

 

 

Lees ook:Gemeente betaalt training winkeliers tegen agressie
Lees ook:Gemeente investeert meer in toezicht op straat
Lees ook:Vijf camera’s bij Stadsplein geplaatst
Lees ook:Veiligheidsinfo voor senioren
Lees ook:Veel activiteiten in ‘Week van Veiligheid’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.