Gemeente betaalt training winkeliers tegen agressie

Gemeente en Vereniging Amstelveense Detailhandelsorganisaties (VAD) bieden winkeliers en hun personeel een gratis cursus ‘veiligheid in de winkel' aan. Die wordt verzorgd door het Hoofdbedrijfschap Detailhandel. De cursus is gericht op het omgaan met agressie en geweld. Winkeliers kunnen zich nog steeds inschrijven voor een van de twee cursusavonden, die in oktober en november worden gegeven.

 

 

Het is een van de maatregelen die de gemeente neemt om de veiligheid in de stad, in het bijzonder rond de buurtwinkels, te verhogen. Vooral naar aanleiding van de recente overvallen op winkeliers, waarvan een met dodelijke afloop, is het toezicht sterk geïntensiveerd. In Randwijck doet de gemeente dat samen met het Amsterdamse stadsdeel Zuider-Amstel. Toezicht is ook waar de gemeente in de komende tijd sterk op in wil zetten. Extra inzet van de politie heeft volgens burgemeester Jan van Zanen al resultaten gehad. Alle winkeliers zijn inmiddels bezocht door buurtregisseurs. "Er is zichtbaar meer politie, maar wij willen ook andere vormen van toezicht invoeren, " aldus Van Zanen.
Er zijn intussen ook zogenoemde veegrondes geweest in diverse wijken. Van Zanen: "Dat heeft te maken met schoon, heel en veilig. Om verlichting, afvalbakken, spuiten enzovoort. Die geven mensen een onveilig gevoel." Op 20 september is er een wijkschouw.
Op wat langere termijn wil de gemeente het plein bij de Kalfjeslaan herinrichten. Van Zanen: "Er bevindt zich daar een concentratie van commerciële en niet commerciële voorzieningen, die veel publiek aantrekken." Het versterkte toezicht blijft volgens de burgemeester gehandhaafd zolang als dat nodig is. Toezichthouders in Zuider-Amstel is gevraagd ook in Amstelveen aan de slag te gaan.

Lees ook:Inspectie in Randwijck op veiligheid
Lees ook:Gemeente neemt snel veiligheidsmaatregelen in Randwijck
Lees ook:Vijf camera’s bij Stadsplein geplaatst
Lees ook:Gemeente investeert meer in toezicht op straat
Lees ook:Gemeente betaalt 10 mille voor hospice Ouderkerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.