Veel activiteiten in ‘Week van Veiligheid’

csm_logo_weekvandeveiligheid2_e7e62c4477Hoewel de gemeente zegt het gehele jaar door het thema ‘veiligheid’ hoog in het vaandel te hebben, doet zij er van 8 tot en met 13 oktober informatief een schepje bovenop. Dat is namelijk landelijke ‘Week van de Veiligheid’. Er komen dan van de lokale overheid, politie en andere partners extra waarschuwingen voor de inwoners. Op het gebied van inbraakpreventie, brandveilig leven en de gevaren van hennepplantages in woningen.

Op zaterdag 8 oktober 2016 staat er vanaf 10.00 een zogenaamde ‘hennep-container’ op het Stadsplein, waar dan een veiligheidsmarkt wordt gehouden. In de container is een hennepplantage nagebootst, die zicht verschaft wordt op een plantage en manipulaties van (elektriciteit) meters die hennepplantages met zich mee brengen. Hennepplantages in woningen zijn verboden, maar bestaan bij de vleet in Amstelveen. “Ze zijn een gevaar voor de buurt, met name als het gaat om overlast en brandgevaar”, zegt de gemeente.

De container op het Stadsplein is er voor voorlichtingsdoeleinden. Het voorste deel bestaat uit diverse gemanipuleerde meters en illegale aftakkingen, die netbeheerders uit het veld hebben gehaald. In de rest van de container is een hennepplantage nagebootst. De planten zijn van kunststof, maar alle andere materialen zijn afkomstig uit echte kwekerijen.

Markt

Op de Veiligheidsmarkt, met de politie en de brandweer, geven medewerkers van Liander uitleg over de gevaren van een hennepplantage in een woning. De politie komt graveren. De brandweer geeft voorlichting over brandveilig leven. Ook staat er een brandweerauto.

Op woensdag 12 oktober (14.00 uur) wordt in samenwerking met het CCV (het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid), woningcorporatie Eigen Haard, politie en de bewoners van de flat Veenstijn een schouw met het oog op inbraakpreventie gehouden in Elsrijk. Bewoners worden ook getraind in het herkennen van afwijkende / verdachte situaties.

Ook op die woensdag (12 oktober) is er in samenwerking met de gemeente Uithoorn een cybersecurity training in P60 aan het Stadsplein, om 20.00 uur. Die is bestemd voor winkeliers en andere ondernemers, om hen te leren veilig met IT en online boekhouden om te gaan.

Donderdag 13 oktober (16.00 uur) is er in ’t Open Hof aan de Burgemeester Haspelslaan 129 een voorlichtingssessie voor senioren, getiteld ‘senioren en veiligheid’, georganiseerd in samenwerking met politie en de Rabobank. Het gaat daar over veilig bankieren en veiligheid thuis en op straat.

 

Lees ook:Weer vier wietplantages opgerold
Lees ook:Dit jaar al 18 wietwoningen gesloten
Lees ook:Zeven plantages in twee weken opogerold
Lees ook:Weer twee woningen gesloten wegens wietteelt
Lees ook:Weer woning gesloten wegens wietteelt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.