Zeven plantages in twee weken opogerold

HennepplantBingo weer. Wegens wietteelt werden op last van burgemeester Mirjam van ’t Veld de laatste twee weken zes woningen en een garagebox voor drie maanden gesloten. De woningen werden niet bewoond maar waren volledig ingericht om hennep in te kweken.

Nadat de politie deze kwekerijen had ontmanteld, sloot de burgemeester direct aansluitend de panden waarin zij zich bevonden. De sluiting van de woningen, ten dienste van de openbare orde, was gebaseerd op de Opiumwet.

Vier van de gesloten woningen behoorden tot een appartementencomplex aan de Laan Helende Meesters, waarin zeer professionele hennepkwekerijen zijn aangetroffen met in totaal 2.300 hennepplanten. Ook was hier sprake van illegaal gebruik van stroom en water.

Daarnaast is een hennepplantage gevonden in een woning aan Sint Phillipsland. De hennep was net geoogst en lag te drogen. Er zijn drie mensen aangehouden. Verder is er een hennepkwekerij aangetroffen aan de Stuurboord, ook in een woning. Ook daar was net geoogst en lag de hennep te drogen en er zijn twee aanwezigen aangehouden. Aan de Thorbeckelaan bleek in een box van een groot garagecomplex een hennepplantage te zijn ontwikkeld.

Wie in zijn omgeving merkt, ruikt of het vermoeden heeft dat sprake is van een hennepplantage, wordt aangeraden dat te melden bij de politie of de gemeente via Actie Schijnwerper. Een melding kan ook anoniem ingediend worden. Hennepplantages in een woning kunnen gevaarlijk zijn en leiden tot brand en (water)overlast.

 

Lees ook:Weer vijf wietplantages opgerold
Lees ook:Twee wietwoningen dicht
Lees ook:Weer vier wiet-woningen dicht
Lees ook:Weer wietwoning dicht
Lees ook:Weer twee woningen gesloten wegens wietteelt

2 reacties op “Zeven plantages in twee weken opogerold

  1. Gerben

    Wietteelt op Amsteleiland en in de kassen te Aalsmeer is het best.
    Goed voor de gemeentekassen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Frank bikker

      Deze woningen op laten knappen op kosten van de eigenaren en vervolgens voor 5 jaar in beslag laten nemen voor noodhuisvesting, waarvan de inkomsten in de gemeentekas vloeien. Het dichtspijkeren van zo’n woning voor 3 maanden zet natuurlijk totaal geen zoden aan de dijk.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.