Veiligheidsinfo voor senioren

23136_fullimage_AMS_logo_veiligAmstelveen_v2_270x150In Nieuw Vredeveld aan de Rembrandtweg wordt donderdagmiddag 8 oktober (15.00 tot 16.00 uur) voorlichting aan senioren gegeven over babbeltrucs, veilig internetten en het veilig afsluiten van levenstestamenten  Dat gebeurt in het kader van de week van de veiligheid. Politie, Rabobank en een notariskantoor werken op die middag samen.

Zaterdag 10 oktober is er een veiligheidsmarkt in het Stadshart, van 10.00 tot 15.30 uur, waaraan politie, brandweer en gemeente meewerken. Men kan er zijn fiets laten graveren, kentekens popnagelen en er zijn filmpjes van wijkagenten. Om 13.00 uur vindt de kickoff plaats van een veiligheidsoffensief in het Stadshart. Ondernemers en gemeente tekenen op het gebied van veiligheid een overeenkomst.

De gemeente voert een veiligheidsbeleid dat erin voorziet dat extra behoefte in een wijk of buurt aan bijzondere aandacht voor veiligheid zij daarop inspeelt met de zogeheten hotspotbenadering. In het Stadshart is, net als in andere winkelgebieden, sprake van zakkenrollerij, fietsendiefstal en diefstal uit winkels. Samen met de winkeliers wil de gemeente daar de komende tijd iets aan gaan doen.

Lees ook:Tweede ster veilig ondernemen winkelcentrum Waardhuizen
Lees ook:Veel activiteiten in ‘Week van Veiligheid’
Lees ook:Vierde ster Veilig Ondernemen voor Stadshart
Lees ook:Stadshart: twee sterren voor schoon en veilig
Lees ook:SMS-alert in Amstelveen niet mogelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.