VVD heeft vragen over lijn 5

Walter Vervenne

Walter Vervenne

Nadat de Amstelveense afvaardiging in de Stadsregioraad liet weten dat het GVB tramlijn 5 gewoon van Amstelveen naar het Centraal Station moet blijven rijden, in tegenstelling tot kennelijke plannen van het GVB, stelt de VVD nu aan wethouder Jeroen Brandes van Verkeer (PvdA) de een aantal vragen.

In een brief aan de gemeenteraad schreef Brandes dat contractueel op bestuursniveau over de Amstelveenlijn is besloten dat lijn 5 de bestaande route houdt. Die brief van de wethouder begint met een verwijzing naar een Directeuren Overleg (DO) op 25 april 2016, waar de routering van lijn 5 is besproken. Die blijkt heel anders te zijn dan al sinds 2013 wordt gesuggereerd, constateert VVD-raadslid Walter Vervenne. Die wil wel eens weten hoe dat kan en wat an wel de status van dat Amstelveenlijn Directeuren Overleg is.

In een besloten bijeenkomst op 10 mei is voor woordvoerders uit de diverse fracties de gang van zaken te zijn toegelicht.

Bij de Regioraad heeft Vervenne een afwijking van een eerder gegeven advies door de Adviescommissie Amstelland & Meerlanden in het Program van Eisen voor de concessieverlening geconstateerd. Maar volgens de portefeuillehouder van de regio heeft die afwijking geen invloed op de uiteindelijk te kiezen routering van lijn 5.

De VVD wil nu van wethouder Brandes weten waarom die ervan uitgaat dat in de directeurenvergadering besluiten kunnen worden voorbereid, waar Amstelveen verder geen enkele invloed op heeft. Ook vraagt zij naar het resultaat van een gesprek met het GVB op 12 mei, wat de ambtelijke staf inmiddels voor juridische mogelijkheden ziet, gebaseerd op de bestuurlijke besluitvorming en waarom lijn 5 niet is meegenomen in de busplannen voor tijdens de ombouw van de Amstelveenlijn.

 

 

 

 

Lees ook:A’veense politiek: ‘Blijf af van tramlijn 5′
Lees ook:Raad: ‘Kruising AV-lijn Sportlaan zo diep mogelijk’
Lees ook:Pols: bestaande uitgangspunten leidraad voor ontwikkeling Amsteleiland
Lees ook:Brandes: Doortrekken AV lijn vertraagt niet
Lees ook:VVD en D66: uitstel OV-dienstregeling

11 reacties op “VVD heeft vragen over lijn 5

  1. frank

    Heel goed, dat Vervenne daarover vragen stelt. Ik hoop dat andere partijen hem daarin steunen. Het blijft tenslotte een vreemde gang van zaken.

      /   Beantwoorden  / 
  2. PeterPC

    Ik had het al eerder geroepen, Brandes heeft er niets van begrepen. Dus gaat wild om zich heen slaan. Er is genoeg te googlen over deze materie, maar dat is al in vorige artikelen aan de orde geweest.

    Enne, even voor frank. VVD’ers stellen altijd prangende vragen over transparantie. En zo hoort dat in een democratie.

      /   Beantwoorden  / 
    1. frank

      Nou altijd! “In een besloten bijeenkomst enz….” lijkt me toch weer wat anders.

        /   Beantwoorden  / 
      1. PeterPC

        Voor degenen die bij een besloten bijeenkomst aanwezig zijn is transparantie ook belangrijk frank.

          /   Beantwoorden  / 
  3. Robert van Waning

    In alle gremia is bekend dat Amstelveen uiteindelijk overal mee instemt. Waarom zou men er dan rekening mee houden? Schiphol, Rijkswaterstaat, Amsterdam, Regio, GVB, iedereen walst over Amstelveen heen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. frank

      Denk je dat of weet je dat. Graag voorbeelden aub. en kom niet aan met die snelweg en Schiphol, want dat ligt niet op het bordje van de gemeente.

        /   Beantwoorden  / 
    2. Robert van Waning

      Da’s helemaal mooi. Schiphol en A9 liggen niet op het bordje van de gemeente, dreunen er wel dwars over- en doorheen.

      De gang van zaken rond NZ-lijn en tramlijn 5 wekt ook niet de indruk dat Amsterdam en Regio veel rekening houden met onze belangen.

      Waar blijft de snelle, veilige, verlichte, rechtstreekse fietsverbinding tussen Amstelveen en Amsterdam?

        /   Beantwoorden  / 
      1. Robert van Waning

        Schiphol en A9 liggen niet op het bordje van de gemeente, maar dreunen er wel dwars over- en doorheen.

          /   Beantwoorden  / 
    3. Achmed

      Ikke dom, ikke nied weeten wat gremia zijn.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Robert van Waning

        ‘Achmed’, gebruik jij die naam om te suggereren dat alle Achmeds zo stom zijn als jij speelt (op je pc of smartphone)? Dat is niet zo netjes van je, wie je ook bent.

          /   Beantwoorden  / 
  4. Robert van Waning

    Volgens Frank ligt de A9 niet op het bordje van Amstelveen, maar toen de desbetreffende wethouder vroeg om een open verkeersriool ipv een stille en schone tunnel, kreeg hij wel zijn zin.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.