Pols: bestaande uitgangspunten leidraad voor ontwikkeling Amsteleiland

Walter Vervenne

Door de gemeenteraad vastgestelde uitgangspunten blijven voor B&W maatstaf voor de ontwikkeling van het Amsteleiland. Wethouder Pols heeft dat dinsdagavond (29 september) gezegd in antwoord op vragen van VVD-raadslid Walter Vervenne. Die zei in de raadscommissie voor wonen en ruimte dat ook zijn fractie zich zorgen maakt over de plannen voor het omtoveren van het eiland tot een afgesloten woonenclave voor miljardairs. Eerder al reageerden PvdA, CDA en ChristenUnie fel op de berichten daarover in de pers. Wat in de twee jaar geleden door de raad aangenomen nota van uitgangspunten staat, heeft nog weinig van doen met de plannen die ontwikkelaar Qlincker Vastgoed nu heeft, constateerde Vervenne.Onder meer zou door de gemeente rekening worden gehouden met de belangen van de huidige huurders. De raadscommissie bracht destijds een bezoek aan het eiland om met hen te spreken. Volgens de wethouder is de huidige eigenaar en ontwikkelaar in overleg met de gemeente. Voor wat er gaat gebeuren blijven de met de raad afgesproken uitgangspunten de leidraad, zei hij. Volgens Vervenne speelt ook de verdeling van het grondgebied tussen Amstelveen en Ouder-Amstel een rol. Op het eiland staat ook een monumentaal gebouw van de voormalige scheepswerf ‘De Amstel’, dat volgens de raad behouden moet blijven, wat moeilijk in de plannen voor de bouw van miljoenen kostende villa’s en appartementen past. Pols heeft toegezegd de commissie op de hoogte te houden van het overleg.

Lees ook:Verzet in gemeenteraad tegen Amsteleiland voor miljardairs
Lees ook:Sloop op Amsteleiland leidt tot onrust onder bewoners
Lees ook:VVD heeft vragen over lijn 5
Lees ook:Eigenaar gekraakt Amsteleiland spoorloos
Lees ook:VVD: 3 raadsleden vrijwel onverkiesbaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.